Magazin Evde hiç seksi değilim

Evde hiç seksi değilim

Paylaş
Evde hiç seksi değilim

Herkes Yıldız Kaplan'ı; 'Tatlı Kaçıklar' dizisinde canlandırdığı 'Seksi Şempanze' rolüyle tanıdı ama o, artık şarkıcı kimliğiyle anılmak istiyor

.5 yıldan sonra 'Aşk Dili' adlı single'yla müziğe dönen 'Tatlı Kaçıklar' dizisinin 'Seksi Şempanze'si Yıldız Kaplan: Ev halimi bilen beni seksi bulmaz. Evde 'Avrupa Yakası'nın 'Gaffur'u gibi dolaşıyorum; çizgili pijamalarım, başımda kukuleta, ayağımda terlikler...
Herkes Yıldız Kaplan'ı; 'Tatlı Kaçıklar' dizisinde canlandırdığı 'Seksi Şempanze' rolüyle tanıdı ama o, artık şarkıcı kimliğiyle anılmak istiyor. Geçtiğimiz ay 'Aşk Dili' adını verdiği bir single çıkaran Kaplan'la şarkısı ve projelerini konuşmak için bir araya geldik. Röportajda bize Yıldız Hanım'ın annesi de eşlik etti. Tabii laf döndü dolaştı seksilik meselesine geldi. Kaplan da annesine dönüp "Niye beni seksi doğurdun?" diye sordu. Annesinin cevabı ise hepimizi kahkahaya boğdu: "Ben doğururken seksi değildin, sonradan oldun!"

Uzun süredir ortalıkta görünmeyince herkes müziği bıraktığınızı düşündü. Kuluçka döneminde miydiniz?

(Gülüyor) Evet hamileydim, doğurdum! Aslında hiçbir zaman 'bitti' gibi bir düşüncem olmadı. Böyle bir düşünce bana yakışmaz zaten! Çünkü müziğe 25 yaşından beri çok büyük emek verdim. Kuluçka dönemi dedin ya; o, aslında olgunluk dönemi... İnsan kendini dinlemek, kabuğuna çekilmek istiyor. Şimdi bir single çıkardık. Eylül'de de albüm geliyor.

Eşiniz "Çalışma, otur çocuğuna bak" demedi mi peki?

Yok, eşim demedi ama kayınvalidem dedi. Klip çekimi bittikten sonra yorgunluktan yerimden kalkamadım. "Kızım ne işin var, uzat ayaklarını, geç televizyonun karşısına, otur, rahatına bak" dedi. Ama eşim öyle biri değil... Giyimdi, kıyafetti; saçma sapan tutuculukları olan bir adam değil.

KENDİMİ ZORLA ALDIRDIM

Eşinizle "Şarkıcılığı bırakmam" diye pazarlık yaparak mı evlendiniz?

Yok, evliliğin pazarlığı olur mu! Ben metazori yaptım, zorla aldırdım kendimi. (Gülüyor) Bu tarz konuşmalar çok komik olurdu herhalde... Öyle bir adamla da evlenemezdim.

Single'a adını veren 'Aşk Dili' şarkısını nasıl buldunuz?

Gülşen'in gece yarısı beni uyandırmasıyla buldum. Bir mesaj yollamış bana; "Merak ettim, hangi yüzünle özür diliyorsun" diye... "Ne yaptım ben bu kadına?" dedim. Birkaç gün önce aramızda ufak bir tartışma yaşanmıştı. Ertesi gün telefon açmıştım ve "Gülşen çok mu ileri gittim?" diye sormuştum. O da "Saçmalama kuşum, olur mu öyle şey" demişti. Böyle bir mesaj gelince, kadının aklı başına yeni geldi herhalde diye düşündüm. Fakat mesajın gerisini okuyunca anladım. Meğer şarkının sözleriymiş...

Yıldız Kaplan denilince insanın aklına hem şarkıcı, hem oyuncu Yıldız Kaplan geliyor... Sanat camiasına ilk hangi kimliğinizle girdiniz?

Şarkıcılıkla başladım. Regata'da çalışıyordum. Ama o zaman ünlü değildim. Daha sonra kader beni oyunculukta bir yerlere götürdü. Oyunculuğa çok ciddi şekilde gönül verdim ama şarkıcılık benim için çok büyük bir keyif.

Evdeki en büyük eleştirmeniniz kim?

Eşim! Celal'e (Kopuz) sormadan hiçbir şey yapmam. Onun gözüne, ruhuna güveniyorum.

MEĞER MARKA OLMUŞUM



'Seksi Şempanze' lakabından sıkıldığınızı söylüyorsunuz, neden?

Bir ara çok sıkılıyordum ama artık o kadar sıkılmıyorum. Çünkü gördüm ki bir marka olmuş bu lakap! 'Tatlı Kaçıklar' unutuldu, 'Seksi Şempanze' unutulmadı. Bir metresin Türkiye'ye kendini bu kadar sevdirmesi müthiş bir şey bence...

"Türkiye'nin en ünlü metresi oldum" mu diyorsunuz...

En sevimlisi diyelim. Aslında o kadar çekici bir rol değildi ama onu ben o hale getirdim. Alladım pulladım süsledim. Öyle bir şey çıktı!

SOKAKTA SESİMDEN TANIYORLAR!

İki çocuk sahibi bir kadın olarak hâlâ seksi olmayı nasıl başarıyorsunuz?

Bilmiyorum. Aslında evdeki halimi bilenler beni hiç seksi bulmazlar. Evde 'Avrupa Yakası'ndaki 'Gaffur' gibi dolaşıyorum. Çizgili pijamalarım, başımda bir kukuleta, ayağımda terlikler...

Ama 'seksilik' üzerinize yapıştı adeta... Hep seksi olmak zor değil mi?

Ben hiç öyle hissetmiyorum ki... Sen beni bu makyajla sokakta yürürken göremezsin. Zaten beni sokakta ses tonumdan tanıyorlar, tipimden değil! Günlük hayatımda seksapelliğin s'si yok bende! Ama yüz hatlarımda olduğunu biliyorum.

Eşiniz ne diyor buna?

Eşim; benim o yönüme hiçbir zaman âşık olmadığını söylüyor. Ne kadar doğru bilemiyorum, onu Celal'e sormak lazım. Ama "Ben senin içindeki o güzelliği, çocuksu yanı, masumiyeti gördüm" diyor.

KIZIM EVLENİYOR KAYNANA OLUYORUM

2.5 yaşındaki oğlunuz Akif sizi televizyonda görünce şaşırıyor mu?

Beni evde hep 'Gaffur' tiplemesiyle gördüğü için şaşırıyor tabii. Çekimden geldiğim zamanlarda "Nereden çıktı bu kadın?" gibilerinden beni iyice inceliyor. Bazen "Bugün televizyona çıkacağım, izle beni" diyorum. "İzlemeyeceğim" diyor. Yani babası karışmıyor ama oğlum karışıyor bana!

41 YAŞINDAYIM



Bir de kızınız var, o kaç yaşında?

24 yaşında. Ben 17 yaşında anne oldum.

Niye o kadar küçük yaşta evlendiniz?

Hayat şartları diyelim...

Kızınız benziyor mu size?


Daha çok babasına benziyor; hem kişilik olarak, hem tip olarak. İnşallah bu yaz onu evlendireceğiz. 41 yaşında kaynana oluyorum yani. Benim yaşımdakiler daha yeni evleniyor. Acı ama gerçek... Artık bana 'Seksi Şempanze' demesinler, yazık! 70'ime geleceğim gene 'Seksi Şempanze' diyecekler bana... (Gülüyor)

ÇOK SAFIM BENİ KOLAY KANDIRIRLAR


'Seksi Şempanze' karakterinin saf bir yanı da vardı. Siz de saf mısınızdır?

Bende de had safhada saflık vardır! Herkese, hemen inanırım. Eşim bu huyuma çok sinirlenir, karakterimin bu tarafını hiç sevmez. Beni kandırmak çok kolaydır. İki sırtımı sıvazla, bitti. Celal bana "Çok çocuk ruhlusun" diyor. Evet doğru, büyüdüm ama hâlâ onu üzerimden atamıyorum.

3

Haberin Devamı