Cumartesi Postası Evde spa keyfi

Evde spa keyfi

Paylaş
Evde spa keyfi

Kışın bakımsız kalan, kuruyan cildinizi ölü hücrelerden evde yapacağınız doğal reçetelerle arındırıp, canlandırabilir; gereken nemi kazandırıp yaza güzel bir başlangıç yapabilirsiniz...

Evde uygulayacağınız doğal arınma reçeteleri:

Dinlendirici banyo:

Ev koşullarında doğal arınmaya küvette başlayabilirsiniz. Sıcak küvete bir çay kaşığı şampuan, 3 yemek kaşığı badem yağı, birkaç damla lavanta yağı (lavanta yağı dinlendirir) koyun ve içine girin.

Vücut peelingi:

Peeling, gözenekleri derinlemesine temizler ve arındırır, siyah noktaların, gözeneklerdeki kir ve yağın temizlenmesine yardımcı olur. Banyodan sonra duşun altında bu kolay peeling reçetesini uygulayabilirsiniz:

Kahve peelingi:

2 tatlı kaşığı kahve telvesi, 2 damla bitki yağı (paçuli mesela), 1 tatlı kaşığı yoğurt veya tatlı badem yağı. Hepsini iyice karıştırın. Duşun altına girin. Banyo süngerine duş jeli ve üzerine hazırladığımız karışımdan ekleyin. Vücudunuza yaklaşık 5 dakika boyunca uygulayın. Daha sonra soğuk suyla yıkayın.

Sonuç: Ölü hücrelerden arınmış ipeksi bir ten.

Yoğurt peelingi:

3 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın, vücudunuza sürün, sonra ılık suyla yıkayın ve vücudunuza bal sürün. 5 dakika bekletip balı da yıkayın.

Nemlendirici maske:

Ölü hücrelerden arınmış cildinizi nemlendirme zamanı. Bunun için de evde kolayca hazırlayıp uygulayacağınız doğal bir reçete var:

Lor maskesi:

3 yemek kaşığı pirinç unu, 3 yemek kaşığı tuzsuz lor, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı. Hepsini iyice karıştırın. Vücudunuza ve yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip yıkayın.

Bakım kremi:

Ve sıra geldi nemlendirici bakım kremine. Bunun da kolay yolu var: Bir yumurtanın akını iyice karıştırın. Bir tatlı kaşığı bal ile birkaç damla badem yağını ağır ağır ekleyin. Karışım düzgün bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Cildi kuru olanlar birkaç damla daha fazla badem yağı katabilir. Bu krem buzdolabında bir hafta kalabilir ve bütün cilt tiplerine uygulanabilir.

Güneşe dikkat:

Artık cildiniz yaza hazır. Ama unutmayın cildi güneşten mutlaka korumak gerekiyor. Güneş koruyucu doğal yağ tarifi: 1 tatlı kaşığı kakao yağı, 1 tatlı kaşığı kayısı yağı, 1 tatlı kaşığı fındık yağı, 1 tatlı kaşığı havuç yağı, 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve 1 tatlı kaşığı gliserin yağını karıştırın ve güneşe çıkmadan yarım saat önce, güneşe maruz kalacak bölgelerinize sürün. Bu karışım sizi güneşin zararlı etkilerinden koruyacaktır.

3

Haberin Devamı