Dünya Evden kaçan dedesinin ayağına 'casus' taktı!

Evden kaçan dedesinin ayağına 'casus' taktı!

Paylaş
Evden kaçan dedesinin ayağına 'casus' taktı!

Alzheimer hastası büyükbabasının geceleri dışarı çıkmasını takip etmek için muhteşem bir yöntem geliştirdi; bunu gören Google da Bilim Fuar'ında genç mucide ödül verdi

Kenneth Shinozuka 15 yaşında Google ’ın 15. Bilim Fuarında Alzheimer hastalarının gece etrafta gezmelerini engelleyecek bir çözüm buldu. Büyükbabası Alzheimer olan ve 100 gecenin 65’inde gezen büyükbaba, 20 milyon hastadan sadece biri.

Büyükbabası gece herkes uyurken gezdiği için birçok kaza geçirmiş, bir keresinde 2 kilometre ötede çevreyolunda yürürken bulunmuş.

Takibi sağlayabilmek için Shinzuka, yere bastığında telefona alarm veren, bozuk para boyutunda bir alet ve buna uyan bir uygulama yaptı. Bu sayede büyükbabası yere bastığı anda telefona alarm geliyor ve evden çıkmadan önce durum kontrol altına alınıyor.

Bugünlerde Shinozuka, geliştirdiği uygulama ve beraberindeki ekipmanı ücretsiz olarak bakım evlerine dağıtmak için üretime başladı. Geliştirdiği sıradışı uygulama hakkında konuşan Shinzuka, “Ailem uzun zamandır bu durumdan muzdarip, ilk denediğimizde işe yaradığını gördüklerinde teknolojinin gücüne inandım.” dedi.

Haberin Devamı