Gündem Eve haciz gelince 7. kattan ölüme uçtu

Eve haciz gelince 7. kattan ölüme uçtu

Paylaş
Eve haciz gelince 7. kattan ölüme uçtu

Kefil olduğu arkadaşının borcundan dolayı eski eşinin evine haciz memurları gelince 7. katta bir ölüm oyunu oynadı

Uşak’ta kefil olduğu borç nedeniyle icra memurlarını kapısında gören terzi, 35 yaşındaki Ali Yayla, saklanmak için 7’nci kattaki evinin balkonundan sarktığı, beline bağlı deri pantolon kemerinin kopması sonucu beton zemine çakılarak öldü.

Haberin Devamı

Evli ve 3 çocuk babası terzi Ali Yayla’nın 2 yıl önce arkadaşı G.T.’nin bir bankadan çekeceği 50 bin TL’lik kredi için kefil oldu. G.T.’nin ilk aydan itibaren kredi taksitlerini ödememesi ve borcun faizleriyle birlikte 70 bin TL’ye ulaşması üzerine banka, kefil Ali Yayla hakkında icra takibi başlattı. Arkadaşına yardım etmek isterken ekonomik bakımdan büyük sıkıntıya giren Yayla, durumu eşine açıp eşyalarının haczedilmemesi için boşanmaları gerektiğini anlattı.

Anlaşmalı olarak tek celsede boşanan çift, aynı evde birlikte yaşamaya devam ederken bu sabah kapıya dayanan icra memurları tüm hesapları alt üst etti. Saat 07.30 sıralarında, 1 icra memuru, 1 avukat katibi, 2 polis ve çilingiri kapının önünde gören Ali Yayla, paniğe kapıldı.

Haberin Devamı

Eşi ile artık resmi olarak ayrı gözüken Yayla, icra memurlarını da bu adreste yaşamadığına inandırıp eşyalarının haczedilmesini önlemek için yatak odası tarafından balkona çıkarak saklanmaya çalıştı. Ancak, icra memurları ve avukatın kendisini aramak için yatak odasına geldiğini duyan Yayla, gizlenmek için, çıkardığı deri pantolonunun kemerini beline ve balkon demirlerine bağlayıp 7’nci kattan sarktı. Ağırlığı taşıyamayan kemerin kopması üzerine Yayla, metrelerce yükseklikten beton zemine çakılarak öldü.

EŞİ İCRA İÇİN GELENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Ali Yayla’nın cesedi yapılan inceleme ardından otopsi için Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, sinir krizi geçiren eşi S.A. icra memurları ve polislere tepki gösterdi. S.A. polis merkezine gidip, eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu icraya gelen memurlardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yavuz KUŞDEMİR /UŞAK, (DHA)