Siyaset 'Evet' afişlerine sahip çıkan yok
Paylaş
'Evet' afişlerine sahip çıkan yok

Ankara'nın en işlek bulvarlarından Eskişehir Yolu'ndaki bilbordlara dün bazı sanatçıların, işadamlarının ve Fethullah Gülen'in fotoğrafların yer aldığı afişler asıldı

Ankara’nın en işlek bulvarlarından olan Eskişehir Yolu’nu dün kullananlar, çok ilginç bir afişle karşılaştılar. Orta refüjde ve yol kenarındaki panolarda yer alan afişlerde bazı sanatçıların, işadamlarının ve Fethullah Gülen’in fotoğrafları yer alırken, büyük puntolarla da, “Milli Birliğe, Kardeşliğe, Referanduma Evet” sloganı yazılıydı.

Sloganın altında ise, “Sabancı Düşünce Kuruluşu” imzası bulunuyordu. Sabancı yalanladı Fethullah Gülen, Sezen Aksu, Hülya Avşar, Ajda Pekkan, Ferit Şahenk, İhsan Kalkavan, Abdülkadir Konukoğlu, Sinan Çetin, Yılmaz Erdoğan, Necati Şaşmaz, Kenan İmirzalioğlu gibi isimlerin olduğu afişlerle ilgili ilk yalanlama öğle saatlerinde Sabancı Holding’ten geldi.

Açıklamada, “Ankara’nın bazı bölgelerinde “Milli birliğe, kardeşliğe, referanduma evet” ibaresiyle ve “Sabancı Düşünce Kuruluşu” adıyla yer alan bilboardların Sabancı Topluluğu şirket ve kurumlarıyla hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır” denildi.

GÖKÇEK: İLGİM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ströer-Kentvizyon’a kiralanan bilbordlarla ilgili Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi yok.

Biz o bilboardları Kentvizyon’a kiraya verdik. O ilanları kim vermiş, bunu Kentvizyon’a sormak lazım” dedi.

Kentvizyon’un operasyonlarla ilgili yöneticisi Önder Dalkıran ise afişlerin korsan olduğunu, kendi standartlarına uygun bir afiş olmadığını ifade ederek, “Beytepe Kara-kolu’nda gerekli işlemler yürütülüyor. Konu savcılıkta. Noter tespitleri yapıldı” dedi.

SIR BULVAR

Ankara'yı karıştıran afişlerin benzerleri daha önce yine Eskişehir Yolu üzerindeki bulvara asılmıştı. Yerel seçimler öncesinde, imzasız olarak asılan, “Gökçek gidecek sol gelecek” afişleri CHP ile Ak Parti’li yöneticileri karşı karşıya getirmişti.

Dönemin CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, afişlerin Ak Parti’ye ayrılmış olan bilboardlara asıldığına dikkat çekmişti.

Belediye Başkanı Gökçek ise “Bu tarzdaki bir propagandanın kimseye bir fayda getirmeyeceğinin bilinmesini istediğini” ifade etmişti.

2

Haberin Devamı