Magazin 'Evet sosyalistim ama aç değilim'

'Evet sosyalistim ama aç değilim'

Paylaş
'Evet sosyalistim ama aç değilim'

Metin Akpınar, Zeki Alasya'nın “Metin kendisini sosyalist görür ama kafa yapısıyla solcu olmak yetmez” açıklamasına yanıt verdi

Full Ekran programına konuk olan Metin Akpınar, Zeki Alasya’nın Gündüz Demir’in yazdığı “Devekuşunun Kanatlarında Zeki&Metin” kitabında yer alan “Metin kafa yapısıyla falan gerçekten de merkez soldadır. Ama yalnızca kafa yapısıyla solda olmak yetmez. Bu bir yaşam biçimidir de aynı zamanda. Sosyalizm, sol bir yaşam biçimidir. Metin’in öyle yaşadığını düşünmüyorum. Ama ben öyle yaşadığıma inanıyorum” sözlerine yanıt verdi.

"BABAM NEREDEYSE AÇ ÖLÜYORDU"

Akpınar şunları söyledi: “Bu çok yanlış bir algılamadır. Sosyalistler aç olacak, yerlerde sürünecek, paraları olmayacak, günde iki paket sigara tüketecekler, para bulduklarında beyaz, kırmızı şarap içecekler ve bunlar sosyalist olup dünyaya ahkâm kesecekler. Böyle bir şey yok! Ben kendimi sosyalist olarak tanımlıyorum. Yetiştiğim tarz öyle. Ben Aksaray gibi bir semtte, orta ve ortanın altı gelir seviyesinde ve aynı eğitim seviyesindeki insanların içinde büyüdüm. Bu insanlar bu ülkenin sancısını çekenlerdi. Benim babam yıllarca çalıştı, son dönemlerde yardımlaşmasak aç ölürdü.”

Haberin Devamı