Gündem Evin üstüne mağara çöktü!

Evin üstüne mağara çöktü!

Paylaş
Evin üstüne mağara çöktü!

Şanlıurfa'da bir evin bitişiğindeki mağara çöktü: 5 kişi yaralandı, 60 büyük baş hayvan telef oldu

Şanlıurfa'da bir evin bitişiğindeki mağarada göçük meydana gelmesi sonucu; 3'ü çocuk 5 kişi ağır yaralanırken, 60 adet büyük baş hayvan telef oldu.

Haberin Devamı

Olay, saat: 03.30 sıralarında kentin uç semtlerinden olan Topdağı Mahallesi'nde yaşandı. Hayvancılıkla uğraşan 30 yaşındaki Mustafa Yeğen'in yaşadığı evin üstüne mağara çöktü. 5 kişilik aile bireylerinin dev kayaların altında kaldığı olayda, ses üzerine dışarı çıkan semt sakinleri durumu polise bildirdi.

Olay yerine çok sayıda ambulans, polis, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Ekipler, olayın meydana geldiği mağarada arama kurtarma çalışması yaptı. Yapılan arama kurtarma çalışmasında göçük altında kalan ve ağır yaralanan 30 yaşındaki baba Mustafa Yeğen ile 25 yaşındaki eşi Rukiye ve çocukları; Hayriye (8), Mehmet (7) ve Harun (3) kaya parçalarının arasından çıkarılarak ambulanslara konuldu.

HAYVANLARIN TAMAMI TELEF OLDU

İlk müdahaleleri sağlık görevlileri tarafından ambulansların içerisinde yapılan ağır yaralanan 5 kişilik Yeğen ailesinin bireyleri daha sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama ile Balıklıgöl Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavilerine başlanıldı.

Haberin Devamı

Meydana gelen göçükte Mehmet Yeğen'e ait 60 adet büyükbaş hayvanın tamamı da telef oldu. Polis, olay yerinde farklı bir göçük olabileceği ihtimaline bölgede güvenlik önlemi alarak, çevredekileri uzaklaştırırken; olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA