Türkiye (Son Dakika) Evindeki Suriyelileri görünce şoke oldu!

Evindeki Suriyelileri görünce şoke oldu!

Paylaş
Evindeki Suriyelileri görünce şoke oldu!

Almanya'da uzun yıllar çılıştıktan sonra emekli olan ve zamanının bir bölümünü Almanya'da, bir bölümünü de Bursa'daki evinde geçiren Hasan Sertel, Almanya'dan 3 hafta önce geldiği evine Suriyelilerin yerleştiğini görünce şoke oldu

Almanya’ya 1969 yılında işçi olarak gidip çalışarak, Yıldırım ilçesine bağlı Şükraniye Mahallesi’nde iki katlı ev yaptıran 5 çocuk sahibi Hasan Sertel, ilk eşi öldükten sonra 1.5 yıl dini nikahla yaşadığı Bahar Sertel ile 8 yıl önce resmi nikah kıyarak evlendi. Eşini Türkiye’deki evinde bırakan Sertel, bazen Almanya’daki çocuklarının yanında, bazen de Bursa’daki evinde eşiyle birlikte kalıyordu.

Haberin Devamı

Yazı geçirmek üzere 3 hafta önce Türkiye’ye gelen Hasan Sertel, evinde eşi yerine Suriyelilerle karşılaşınca şok geçirdiğini söyledi. Eşinin iki katlı evi Suriyelilere kiraya verip bir yıllık kirayı da peşin alarak ortadan kaybolduğunu öne süren Sertel şunları anlattı:

'KARIM BENİ DE SURİYELİLERİ DE DOLANDIRMIŞ'

"Karım beni de, Suriyelileri de dolandırmış. Bir yıllık kirayı alıp gitmiş. Evimin içinde eşyalarım, paralarım da vardı. Hiç birisini alamıyorum. 1.5 yıl imam nikahlı yaşadıktan sonra 8 yıldır evliyiz. Mustafakemalpaşa’da da bir evim, Altınoluk’ta bir yazlığım var. Bunları kendi üzerine istiyor. Almanya’dan ve buradan emekliyim. Buradaki emekli maaşımı 11 aydır eşim çekiyordu. Şu an kendisine ulaşamıyorum. Ya kaçtı, ya da birileri tarafından kaçırıldı."

Haberin Devamı

Kendi evinin önünde 3 haftadır otomobilinin içinde yattığını belirten Sertel, Suriyelil’eri evinden çıkartamadığını, eşi ile ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

DHA