Gündem Evlat katili babaya müebbet istemi

Evlat katili babaya müebbet istemi

Paylaş
Evlat katili babaya müebbet istemi

Adana'da, kumar oynadığı için kendisiyle tartışan oğlunu bıçaklayarak öldüren Hasan Togaç hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istendi

Olay, 17 Mayıs’ta Yenidoğan Mahallesi’nde meydana geldi. Bir şirkette ortak minibüsle servis taşımacılığı yapan Hasan Togaç, araçla yaptığı ekstra bir işten bin 120 TL kazandı.

Togaç paranın yarısını ortağına vermek yerine, tamamını kumarda kaybetti. Hasan Togaç, ailesinden utandığı için 2 gün eve gitmedi.

Durumu babasının ortağından öğrenen, kendisi de bir okulun servis şoförlüğünü yapan Serkan Togaç, iddiaya göre babasının işyerine giderek, “Niye kumar oynadın? Neden parayı kumarda kaybettin? Sen nasıl babasın? Ortağının payını niye vermedin? Biz şimdi ne yapacağız?” deyip, küfrettikten sonra yumruklamaya kalkıştı.

Bunun üzerine Hasan Togaç da, aracında taşıdığı bıçağı alarak oğluna vurdu. Sol göğsünden 2 bıçak darbesi alan Serkan Togaç yaşamını yitirdi, baba da tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı iddianameyi hazırladı. Evlat katili Togaç hakkında, ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası istemiyle dava açıldı.

Hasan Togaç, önümüzdeki günlerde Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Öldürülen Serkan Togaç’ın annesi Gülşen Togaç, olayı öğrenince sinir krizi geçirmiş, abla Neşe Belikol da, “Baba, sonunda bunu da mı yapacaktın? Kumar önce paramızı, şimdi de kardeşimin canını aldı” diye gözyaşı dökmüştü.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)