Esra Karayel Evlenince her şey daha kötü oldu
HABERİ PAYLAŞ

Evlenince her şey daha kötü oldu

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Evleneli bir yıl oldu. Kocam bazen çok sinirli davranıyor. Nişanlıyken de böyle davranışları vardı. Ama bana karşı iyiydi. Annesine, kız kardeşine bağırıp çağırıyordu. Evlenince değişti. “Seni çok seviyorum, hiçbir zaman üzmem” diyen adam şimdi aynısını bana da yapıyor. “Hani üzmeyecektin” dediğimde, “üstüme gelme” deyip geçiştiriyor. Lütfen yol gösterin. RUMUZ: MUTSUZ KEDİ

CEVAP: Eşin evlenmeden önce neyse şimdi de o. Ailesine kötü davranıp sana iyi olunca, aynısı başına gelmez mi sandın? Çok yanıldın.

Hangi olaylara tepki veriyor? Bunları bir düşün. Tartıştığınız olaylarda senin davranışların nasıl? Sorunlarını, üzüntülerini ona nasıl aktarıyorsun? Kızarak, suçlayarak mı? Eğer yapıcı davrandığın halde bu davranışları devam diyorsa konunun uzmanı bir aile terapistine gidilmesi gerekir.

EVLAT EDİNMEK İSTİYORUZ AMA KORKUYORUZ

SORU: 19 yaşında bir kızım. Kardeş istiyorum fakat annem sağlığından dolayı “olmaz” diyor. Evlat edinmek istiyoruz, olabilir diyorlar. Korkuyorum, ileride bir problem olur mu? RUMUZ: ONSEKIZ

CEVAP: Ne güzel olur. Sana ve ailene göre ileride sorun olabilecek durumlar nedir? Bunları bir yazın. Sonra tek tek üzerinden geçin. Yaptığınız bu iyiliğin manevi huzuru ve size verdiği haz, sorun olarak gördüğünüz konuların üstesinden gelir mi?

Tereddüt yaşıyorsanız koruyucu aile de olabilirsiniz. Bu konuyu araştırıp ailece karar vermeniz en doğrusu olur. Size en yakın Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden koruyucu aile olma konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

ESKİ ENİŞTEMLE TATİLE GİTTİM, KIYAMET KOPTU

SORU: On yıllık evliliklerinden sonra ablam kocasından ayrıldı. Eniştem bana iyi davranırdı. Hep abi gibi yaklaştı. Birçok konuda yardımını esirgemedi. Ayrıldıktan sonra da arada telefonla konuştuk. Hafta sonu tatile çağırdı. Kendi arkadaş grubu da vardı. Gittim. Rahatsız edici bir durum yaşamadım. Ama evdekiler öğrenince ablamla kavga ettik. Benimle konuşmuyor. O ayrıldı diye benim de küsmem mi lazım? Çok saçma geliyor. RUMUZ: ENİŞTE KRİZİ

CEVAP: Genel kural; “Kendine yapılmasını istemediğin bir hareketi başkasına yapma.” Sen aynı durumda olsan bu durumu nasıl karşılardın? Biten sıradan bir arkadaşlık değil ki... Ablan eşinden ayrılmış. Sana enişteni suçla demiyorum. Ama böyle bir durumda yapılması gereken ablanın zor günlerinde yanında olmandır. Sana hep destek verdi diye, yanlış olan bir hareketi yapman mı gerekir?

İŞLERİ TERS GİDİNCE BENDEN UZAKLAŞTI

SORU: Üç aydır güzel giden bir ilişkim vardı. Son zamanlarda ilgisi azaldı. Ben de kolay bir kadın değilim. Başka bir kadının varlığından şüphelendim. Uzak durmasını buna bağladım. Gerçeği anlatınca da üzüldüm. Bu kadar uzak mı hissediyor ki bana iş sıkıntısını anlatamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. RUMUZ: CELLAT

CEVAP: Her sorunun paylaşılması için belli bir zamanın geçmesi gerekir. Paylaşımlar arttıkça yakınlaşma olur. Erkekler açısından iş konusuna verilen önem çok. Onu anlamaya çalışmalısın. Hemen başka bir kadını düşündüren ne? Önyargıların mı? Yoksa daha önce yaşadıkların mı? Kendine dürüst ol.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder