Yaşam Evlenme vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Evlenme vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Paylaş
Evlenme vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Evlenme vaadiyle, beraber düğün alışverişi yaptığı kadın tarafından dolandırıldığını iddia eden kişi, polise başvurdu

İzmir’de evlenme vaadiyle, beraber düğün alışverişi yaptığı kadın tarafından dolandırıldığını iddia eden kişi, polise başvurdu. Buca ilçesindeki evinde gazetecilere açıklama yapan damat adayı Hikmet Çıvga (49), 20 yıl Almanya’da yaşadıktan sonra ilk eşinden ayrılarak Türkiye’ye geldiğini, son günlerde de ikinci evliliğini yapmak niyetiyle bir aracının tanıştırdığı Aygül isimli bir kadınla görüştüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz cumartesi günü görüştüğü Aygül isimli kadını beğendiğini ve her konuda anlaştıklarını ifade eden Çıvga şöyle konuştu:

"Eş adayımla tanıştık, konuştuk. İkimiz de olumlu cevap verdik. Yanında dayısı olduğunu söylediği Ali isimli biri vardı. Annesinin hasta olduğunu belirterek başlık parası gibi benden 10 bin lira yardım parası istediler. Ben de Almanya’daki ablamla görüştüm, kabul ettik. Parayı verdik ve dayısı gitti. Parayı verince gelin adayını ablam bırakmadı, bizde kalmasını istedi. Aynı hafta içinde resmi nikah işlemleri için anlaştık. O akşam akrabalarımızın da katılımıyla aile arasında bir eğlence de tertip ettik. Gayet sıcak kanlıydı. Herşey normal görünüyordu."

"Tuvalete gidiyorum bahanesiyle kaçtı"

Haberin Devamı

Ertesi gün Aygül isimli gelin adayı ve bazı aile üyeleri ile Kemeraltı’na giderek alışveriş yaptıklarını belirten Çıvga, "Daha önceden tanıdığımız bir kuyumcuya girerek 5 bin lira değerinde altın takı aldık. Alışverişin ardından ailemle bir yerde yemek yemek için lokantaya girdik. Yanımızdaki aile üyeleri bir ara bizi baş başa kalsınlar diye yalnız bıraktılar. Bu arada gelin adayı kadın tuvalete gitmek bahanesiyle yanımdan kalktı.

Ben de onu tuvalete kadar götürdüm. Ben bu arada erkek tuvaletine girdim. Çıktım ve masada eş adayımı beklemeye başladım. Uzun bir süre gelmeyince dolandırıldığımızı anladım" diye konuştu. Anafartalar Polis Merkezine giderek dolandırıldığı iddiası ile şikayetçi olduğunu anlatan Çıvga, polisin yaptığı araştırmada resimlerinden teşhis ettiği kadının, bu konularda sabıkası da bulunan Aygül T. olduğunu öğrendiğini ve büyük şok yaşadığını kaydetti.

Çıvga, evlenme vaadi ile kendisinin dolandırıldığını, başkasının dolandırılmaması için yaşadıklarından örnek alınmasını istedi. Polisin, 2 yıl önce de İzmir’in Bergama ilçesinde benzer bir dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen Aygül T’yi aradığı belirtildi.

AA