Gündem Evlenme vaadiyle ilişkiye girdi, 'Bakire değilsin' diye terk etti

Evlenme vaadiyle ilişkiye girdi, 'Bakire değilsin' diye terk etti

Paylaş
Evlenme vaadiyle ilişkiye girdi, 'Bakire değilsin' diye terk etti

Evlenme vaadiyle ilişkiye girdi, 'Bakire değilsin' diye terk etti

Samsun'da akrabalarının aracılığıyla tanıştığı 17 yaşındaki E.K. ile ’Nasıl olsa evleneceğiz’ diyerek zorla cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen, ardından da ’Bakire değil’ diyerek evlenmekten vazgeçen 26 yaşındaki Murat K., 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

Canik İlçesi’nde oturan Murat K. geçen ağustos ayında akrabalarının aracılığıyla aynı mahallede oturan E.K. ile evlenmesi için tanıştırıldı. İddiaya göre Murat K., bir süre gezip dolaştığı E.K.’yı bir akrabasının evine götürdü. İddiaya göre Murat K. kapıyı kilitledi ve cinsel ilişki teklifini reddeden E.K. ile zorla lişikiye girdi. E.K.’nın ağlaması üzerine de Murat K., "Nasıl olsa evleneceğiz. Sen bunu kimseye söyleme" diyerek onu evine bıraktı.

"BAKİRE DEĞİLSİN, EVLENMEM"

Bu olaydan iki hafta geçtikten sonra E.K.’ya evlenmekten vazgeçtiğini söyleyen Murat K. "Sen bakire değilsin. Benden önce de ilişkiye girmişsin" dedi. Murat K.’nın kendisini terketmesi üzerine E.K. tecavüz suçlamasıyla şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Samsun 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Murat K. savunmasında, "Aile büyükleri, beni evlendirmek için aynı mahallede oturan E.K. ile tanıştırdı. Kendisini beğendim. Bir süre gezip dolaştık. Düğün için salon dahi tutmuştum. Bana daha önceden başka biriyle ilişkisi olduğunu söyledi. Ben de evlenmekten vazgeçtim. Kesinlikle ilişkiye girmedim" dedi.

Sanığın kendisiyle zorla cihsel ilişkiye girdiğini ileri süren E.K. da "Evleneceğiz diyerek beni kandırmaya çalıştı. Ancak ben yine de kendisine karşı koydum. İstemediğim halde benimle zorla ilişkiye girdi. Evleneceğimiz için kimseye bir şey demedim. Daha sonra bakire olmadığımı söyleyerek beni terk etti. ’Bakire dğilsin evlenmem’ dedi. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Dava dosyasında, E.K.’ya Adli Tıp’ın ’bakire’ olduğuna ilişkin raporu ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden alınan ’ruh sağlığının bozulduğu’ raporu bulunduğu belirtildi.