Gündem Evlenme vaadiyle kandırıp satmışlar

Evlenme vaadiyle kandırıp satmışlar

Paylaş
Evlenme vaadiyle kandırıp satmışlar

Adana'da, 15 yaşındaki G.Y.'i evlenme vaadiyle kaçırıp pazarladıkları öne sürülen, aralarında evli çiftin de bulunduğu 7 şüpheli yakalandı

İddiaya göre, 17 yaşındaki A.T., Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan ve uzun süreden bu yana psikolojik tedavi gören G.Y.’yi evlenme vaadiyle kaçırdı.

A.T., cinsel ilişkiye girdiği G.Y.’yi daha sonra N.B. ile Ö.B. çiftinin Namık Kemal Mahallesi’ndeki evine götürdü. G.Y., yaklaşık 1 ay boyunca alıkonularak erkeklere pazarlandı.

Üç çocuklu ailenin tek kızı olan G.Y., hazırlanan evrakla ailesine teslim edilmedi. G.Y., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yurdu’na teslim edildi. G.Y.’nin, ikisi de bir hastanede temizlik işçisi olarak çalışan annesi 43 yaşındaki Emine Y. ile babası 46 yaşındaki Murat Y., kızlarının kaybolması üzerine 22 Şubat’ta savcılığa dilekçe verdi.

5 YIL ÖNCE DE TACİZ EDİLMİŞ

Kızının 5 yıl önce yaşadığı başka bir taciz olayı nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü bildiren Murat Y., "Başından geçen olaydan sonra sokağa çıkamaz olmuştu.

Bir yere gideceği zaman biz götürüp getiriyorduk. İlköğretim okulunu bitirdikten sonra da korkuları yüzünden okumak istemedi. Ayda bir kontrole gidiyor, sürekli ilaç kullanıyordu. Evi terk etmesi için bir neden yoktu" dedi.

Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kızı kaçıran A.T., kıza fuhuş yaptırılan evin sahibi olan N.B. ve Ö.B. çifti, bazıları kızla ilişkiye giren 28 yaşındaki E.S., 17 yaşındaki Y.Y., 16 yaşındaki A.S. ve 18 yaşındaki A.Ç.’yi gözaltına aldı.

Aralarında evli çiftin de bulunduğu şüpheliler ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Mehmet KAYMAK/DHA