Mehmet Coşkundeniz Evlenmek istediğine emin misin?
HABERİ PAYLAŞ

Evlenmek istediğine emin misin?

Haberin Devamı

2016’da 126 bin çift boşandı. Elbette hiçbiri boşanmak için evlenmedi. Peki neden boşanmalar bu kadar yaygınlaşıyor? Ve siz evlenmeye hazır mısınız? Aşağıdaki 10 soruyu yanıtlayın. Aklınızda en ufak kuşku varsa evlenmeyin.

1 - NEDEN EVLENİYORSUN?

Evlenmeyi kendin mi istiyorsun, yoksa ailen mi zorluyor? Ya da “Herkes evlendi ben de evlenmeliyim” diye mi düşünüyorsun? Bunların hiçbiri yeterli sebep değil. Zorunluluklar baskı getirir. Baskı da bir gün patlamaya sebep olur.

2 - KİMLE EVLENİYORSUN?

Ailenin bulduğu ‘hayırlı kısmetle’ mi, yoksa çok aşık olduğun biriyle mi? İkisi de imza atman için yeterli değil. ‘Hayırlı kısmet’ olabilir ama sevmiyorsan hiçbir değeri yok. Çok aşık olabilirsin ama aranızda uyum yoksa işiniz zor.

3 - NE BEKLİYORSUN?

Evlilik sayesinde statü mü elde etmek istiyorsun, yoksa bir an önce çocuk yapmak mı? Bunu eş adayınla mutlaka konuşmalısın. Beklentileriniz uyumsuzsa evlilik fikrini en azından bir süre ertelemelisin. Unutma, bu bir hayat ortaklığı ve ortaklar her şeyi açık açık konuşmalı.

4 - GERÇEKTEN HAZIR MISIN?

Bu bir evcilik oyunu değil. Atacağın imza hayatını değiştirecek. Uyman gereken kurallar olacak. Öyle kavgalarda vurup kapıyı gidemeyeceksin. Üstelik evlilik kurumuna saygı duyup, sadık olmak zorundasın.

5 - DEĞİŞMEYECEĞİNİ BİLİYOR MUSUN?

Ben onu kendi halatıma adapte ederim” diyorsan, bunun mümkün olmayacağını bilmelisin. Evleneceğin kişinin sorumsuzlukları varsa, evlilikte de devam edecek. Hiç kimseyi değiştirmen mümkün değil. Onu olduğu gibi kabulleneceksen evlenmelisin.

6 - BİRLİKTE EĞLENEBİLİYOR MUSUN?

Zamanı paylaşırken mutlu musun? Birlikte gülebiliyor musunuz? Ortak zevkleriniz var mı? Hani derler ya, “Eğlenilecek insan”, “evlenilecek insan” diye... Sen eğlenebildiğin insanla evlenmelisin. Yoksa hayat çekilmez olur.

7 - SENİ ÖNEMSİYOR MU?

Seni hayatının ilk sırasına koydu mu? Evlendiğiniz zaman yeni kurduğu aileye öncelik verecek mi? Evleneceğin kişinin hayatında ilk sırayı alamamışsan mutsuz olursun.

8 - AİLELERİNİZ UYUMLU MU?

Ailelerinizin kültürel ve ekonomik açıdan farklı olması evliliğinizi engellemez. Ancak bu durumda ailelerinizle irtibatınız en alt düzeyde olmalı. Aksi takdirde iki ailenin uyumsuzluğu evliliğinize de yansır.

9 - SOHBET EDEBİLİYOR MUSUN?

Herhangi bir konu hakkında sıkılmadan konuşabiliyor musunuz? Seni dinliyor mu? Ayrıca hayatınızı sadece TV izleyerek geçiremezsiniz. Sohbet edemediğin, hayat hakkında fikirleri olmayan bir eş hayatını zindana çevirebilir.

10 - SEVGİ VE SAYGI VAR MI?

Sevgisini çekinmeden dile getiriyor ve jestlerle gösteriyor mu? Kişiliğine, işine, geçmiş yaşamına saygı duyuyor mu? Evleneceğin kişi seni en az kendisi kadar sevmeli ve saygıda kusur etmemelidir. Flört dönemindeki davranışlarına dikkat etmelisin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder