Gündem Evlenmesine izin vermeyen amcalarını 'tacizle' suçladı

Evlenmesine izin vermeyen amcalarını 'tacizle' suçladı

Paylaş
Evlenmesine izin vermeyen amcalarını 'tacizle' suçladı

Evlenmesine izin vermeyen 2 amcasını tacizle suçladı, duruşmada herşeyi itiraf etti

Samsun’da sevdiği genç ile evlenmesine izin vermeyen biri öz diğeri üvey iki amcasının kendisini taciz edip, elini ocakta yakarak işkence yaptıklarını ileri şüren F.U. (17), duruşmada şikayetinden vazgeçti. Genç kız amcalarına iftira attığını söyleyerek, "Evlenmeme izin vermedikleri için iftira attım. Çok üzgünüm ve pişmanım. Beni kimse taciz etmedi. Elimi de kendim yakmıştım" dedi. F.U.’nun öz amcası T.U. (32) da suçlamaları kabul etmedi. Duruşma gelmeyen sanığın ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Haberin Devamı

Olay geçen yıl Temmuz ayında İlkadım İlçesi Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. Annesi ve babası boşandıktan sonra anneannesiyle birlikte kalan F.U., iddiaya göre sevgilisi ile evlenmek için kaçtı. Kısa süre sonra babası Zafer U. genç kızı bularak anneannesinin evine bıraktı. Evden çıkması yasaklanan F.U., öz amcası T.U.’nun evin içinde kendisini yalnız yakaladığı zamanlarda elle taciz ettiğini, üvey amcası olan H.K.’nın (35) da elini ocağın ateşine tutarak yaktığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan iki amca çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

’İFTİRA’ DEDİ

Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan T.U., yeğeninin kendisine iftira attığını söyleyerek, "Kendisi benim öz yeğenimdir. Böyle bir şey yapmadım. Evlenmesine izin vermediğim için bana iftira atıyor" diye konuştu. Kasten yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan H.K. ise duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

Psikolog gözetiminde ifade veren F.U. ise, soruşturma aşamasındaki ifadelerini değiştirerek her iki sanıktan da şikayetçi olmadığını söyledi. Anne ve babasının 18 yıl önce evlendiğini ve 2 yıl sonra ayrıldıklarını belirten F.U. şunları anlattı:

"Annem ve babam daha sonra başka kişilerle evlendi. Ben de anneannemin yanında büyüdüm. Geçen yıl sevdiğim kişiyle evlenmek istedim. Babam ve amcalarım izin vermedi. Bunun üzerine ben de onunla kaçtım. Ancak babam beni bulup geri getirdi. Amcalarım benim onunla evlenmemi istemiyordu. Sevgilimle görüşmeme izin de vermiyorlardı. Ben de böyle bir hikaye uydurdum. Çok üzgünüm ve pişmanım. Beni kimse taciz etmedi. Elimi de kendim yakmıştım."

Mahkeme heyeti, gelmeyen sanığın ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN / SAMSUN, (DHA)