Ayşe Mine Yaman Evlere bahar geldi
HABERİ PAYLAŞ

Evlere bahar geldi

Haberin Devamı

Doğa, göze ve ruha hoş gelen tüm renkleri ve uygun birliktelikleri cesur yorumlarla gözler önüne seriyor. Siz de küçük dokunuşlarla yaşadığınız mekanlara, baharın enerjisini taşıyabilirsiniz.

Sıcak havaların kendini hissettirdiği şu sıralar, yeşilin binbir tonuna gülümsediğimiz, daha önce gizli kalmış renk birlikteliklerinin büyülü güzelliklerine kendimizi kaptırdığımız bir zaman dilimine denk geliyor. Kapılar, pencereler açılıyor, koyu renkler açıklara, kalınlar incelere, griler sarılara, yeşillere pembelere dönüyor. Evler artık çiçek açıyor. Duvardan tavana veya salondan mutfağa tüm yaşam alanlarınızı kapsıyor. İlk önce minik adımlar atarak başlayın, farklı bir bakış açısı aralayın kendinize. Deneyin, karıştırın tekrar deneyin, en uygun seçeneği bulana kadar devam edin. Hayal gücünüzü ruhunuzun en uzaklarına götürün, bu bahar evinizde farklı renklere, desenlere yer açın.

Mobilyanızı yenilirken

Evlere bahar geldi

Ekolojik kaygılar ve etik kavramı insanların yaşam tarzları üzerindeki etkilerini arttırdıkça ev kavramı gün geçtikçe çevre ile uyumlu bir şekil alıyor. Doğal olana dönüşün kaçınılmaz olduğu bir çağda yaşıyoruz. Yiyecekten giysiye dekorasyondan kozmetiğe kadar hemen hemen her alanda ekolojik ürünlerin vitrinlerde boy gösterdiği bir çağ bu. Yeni sezonda, tüm bu olanlardan mobilya ve aksesuarlar da nasibini alıyor ve dayanıklı malzemelerden, ekolojik kumaşlardan yapılmış tasarımlar devreye giriyor.

Renginizi doğru seçin

Fiziksel veya psikolojik, insan hayatında hep önemli olmuştur renkli dünyalar yaratma isteği. Renkler, insanının biyoritmini düzenleyerek fiziksel sağlığı doğrudan etkiler. Renk, ışık formunda elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır. Göze çarpmasındaki çeşitlemeler, beyinsel, sinirsel ve müsküler aktiviteleri etkiler. Örneğin, araştırmalar gösteriyor ki olağan ışığın altında vücuttaki kas aktivitesi 23 deneysel birimden oluşurken, mavi ışık altında bu birim oldukça artar, sarı 30 birime yükseltirken, yeşil düşürür. Kişiyi bu renklerden herhangi birine maruz bıraktığınızda beş dakika içinde bile beyinsel ve müsküler aktivitesi değişir. Anlaşıldığı gibi çevrenizdeki renkler kişi üzerinde derin bir etki bırakır, bu sebeple dikkatle değerlendirilmeleri gerekir.

Evlere bahar geldi

Evlerde tavanlar, neredeyse istisnasız beyaz olmalıdır. Beyaz, nötr olduğu için psikolojik olarak daha az ilgi çeker ve konsantrasyonu artırır. Duvar renginde ise odanın ev içindeki konumunu ve rolünü ortaya çıkarmak faydalı olur. Sürekli kullanılan bir oda için pastel renkler uygun olur. Daha çok mavi, su yeşili gibi yumuşak renk tonlarını tercih edebilirsiniz. Mesela yeşil renk, ilkbahar mevsimini çağrıştıran özelliği ile uygulandığı her mekana temiz hava ve canlılık katar. Gözleri ve bedeni en çok dinlendiren renk olan yeşil, sıcak havalarda serin, serin havalarda ise sıcaklık hissi verir. İnsanlara umut duygusunu aşıladığı gibi psikolojik ve bedensel olarak da iyi hissetmeyi sağlar. Oturarak yapılan aktiviteler, konsantrasyon ve meditasyon için idealdir.

Kumaşlarda öne çıkan temalar

Evlere bahar geldi

Canlı, kontrast ve uyumsuz renkler bir arada, iç içe, üst üste kullanılıyor. Bu trend, kanepeler üzerinde patchwork renk buluşmalarına sahne oluyor. Tekstillerde etnik ve folklorik motifler yeni melez teknolojilerle dokunuyor. Bir kısım dokumalar elde, bir kısmı da makinelerde yapılıyor. Pudra tonları, transparanlık ve delikli dokular, süt ve krema beyazı, çok açık nane yeşili gibi renkler dikkat çekiyor. Doğanın mistik yönleri, yaprak, ağaç kabuğu, yosun gibi ürünlerle 3 boyutlu görünümler yaratılıyor. Çılgın bir ressamın tuvali ya da kaleydoskopik patlamalar desen olarak kullanılıyor.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder