Gündem 'Evlerimiz Gazze'ye döndü'

'Evlerimiz Gazze'ye döndü'

Paylaş
'Evlerimiz Gazze'ye döndü'

Eyüp'te bir alışveriş merkezinin inşaatı nedeniyle evlerinde çatlaklar oluşan vatandaşlar eylem yaptı. İnşaatın durdurulmasını isteyen bir grup mahalleli, Eyüp Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı

Alibeyköy Merkez Mahallesi’nde geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan bir alışveriş merkezinin inşaatı nedeniyle inşaatın çevresindeki ikametgahlarda büyük çatlaklar oluştu. Cami Arkası Sokak, Kardeş Sokak ve Ihlamur Sokak’taki apartmanlarda oturan vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi.

İnşaatın yapıldığı yaklaşık 9 bin metrekarelik alanın Pazar yeri olarak ayrıldığını belirten Erkan Şen, "İnşaatın ruhsatsız olduğunu Eyüp Belediyesi’ne dilekçeyle bildirmemize rağmen, bize sadece bahçe duvarı çalışmaları yapıldığı bilgisi verildi. İnşaat da tüm hızıyla devam etti" dedi.

Çevre binalarda küçük çatlaklar oluştuğunu, bu çatlakların daha sonra büyüdüğünü belirten Erkan Şen sözlerine şöyle devam etti:

"İnşaat yüzünden taşıt yolunun üzerinde de çökmeler oldu. Bordür taşları yerinden oynadı. Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi de dahil olmak üzere tüm binalarda hasar oluştu. Özellikle 3 katlı bir bina tamamen boşaltıldı. Kapısına da belediye görevlileri mühür vurdu. Bu inşaatın durdurulması için insanların ölmesi mi gerekiyor?"

"EVLERİMİZ GAZZE’YE DÖNDÜ"

Yaklaşık 60 yıldır Alibeyköy’de oturduğunu belirten Remzi Kurtuluş, hasar binaları tek tek basın mensuplarına gösterdi. İnşaat nedeniyle zemin kayması olduğunu, birçok eve de oturulamaz raporu verildiğini öne süren Remzi Kurtuluş, "Tapulu evlerimiz Gazze’ye döndü. Alibeyköy Merkez Camii’nde de büyük çatlaklar var. Büyük bir facia olmasını mı bekliyorlar?" diye konuştu.

İnşaat alanının büyük bölümünün dere yatağı olduğunu anlatan Remzi Kurtuluş, "Bu dere ıslah edildi. Her yağmurda burada sel manzaraları yaşanıyordu. Tam selden kurtulduk derken, bu sefer de inşaat başladı" dedi.

Kirada oturduğunu ve çatlaklar nedeniyle gece gözüne uyku girmediğini belirten Selma Özdemir, sorunun çözülmemesi halinde eşyalarını alarak alışveriş merkezinin önünde yaşamaya başlayacağını söyledi.

"İmar Mevzuatına Aykırı Ruhsatsız Kaçak İnşaatı Çalışması" yaptığı iddiasıyla şirket ortakları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, daha sonra Eyüp Belediyesi’ne gittiler.

Sloganları atan topluluk, hep birlikte belediye binasına girdi. İçeride yaklaşık yarım saat kalan topluluk, daha sonra kısa bir açıklama yaptı.
Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Şahin ile görüştüklerini söyleyen Remzi Kurtuluş, "Perşembe günü inşaat alanını ve hasarlı binaları inceleyeceklerini söylediler. Başkan Yardımcısı Sedat Şahin arazinin eski belediye başkanı Ahmet Genç’in görev yaptığı dönemde satıldığını anlattı. İnşallah bu inşaat durdurulur" dedi.

Topluluk açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Haluk ATALAY/İSTANBUL,(DHA)