Gündem Evlerin üzerine dev kaya düştü

Evlerin üzerine dev kaya düştü

Paylaş
Evlerin üzerine dev kaya düştü

Şırnak'ta tonlarca ağırlıktaki dev kaya evlerin üzerine düştü. Olayın ardından 20 ev tahliye edildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında, tonlarca ağırlıktaki dev kaya evlerin üzerine düştü. Olayın ardından 20 ev tahliye edildi.

Haberin Devamı

Cizre'de yaşanan son yağışların ardında dün akşam saat 23.00 sularında Sur Mahallesi'nde dağın altında bulunan Kehnahamdi Sokak üzerindeki evlerin üzerine toprak kayması sonucu tonlarca ağırlığındaki dev bir kaya düştü. Tedbir olarak 20 evin tahliye edildiği olayda, mucize eseri ölen ya da yaralanan olmaması ise sevindirdi.

ÖNCE DEPREM SANDILAR

Sur Mahallesi'nde meydana gelen toprak kaymasında, dev bir kayanın üzerine düştüğü iki evden biri tamamen yerle bir olurken, bir diğeri ağır hasara uğradı. 23.00 sıralarında, aniden sallanmaya başlayan mahallede bulunan vatandaşlar deprem olduğunu sanarak kendilerini sokağa attılar. Ancak vatandaşlar, sokağa çıktıklarında dev bir kaya parçasının evin üzerine düşüp evi yerle bir ettiğini görünce, büyük bir şok yaşadılar. Bundan 10 gün önce de yedi kişilik Acar ailesinin yaşadığı evin üzerine toprak kayması sonucu kayalar düşmüştü. Acar ailesi bu olayda ölümden kıl payı kurtulmuştu. Meydana gelen bu olayın ardından ise evleri tamamen çökerek yıkılan Acar ailesi akrabalarının yanına sığınmıştı.

Haberin Devamı

Evleri tehdit altındaki vatandaşlar, geceyi havanın dondurucu soğuğuna karşın sokakta geçirdi. Olaydan sonra Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçı ve emniyet yetkilileri, olay yerinde incelemede bulunduktan sonra ilçede oluşturulan kriz masasının aldığı karar doğrultusunda dağın yamacında bulunan 20 evin tahliye edilmesine karar verdi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Olay yerinde inceleme yaptıktan sonra mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçı, yaşanan olayda can kaybı ve yaralı olmaması bizi sevindirdi, ancak bir evin tamamen kullanılamaz hale gelmesi ve bir evin de hasar görmesi bizi üzdü. Yaşanan olay çok vahim bir olay, ancak bu sadece belediyenin çözebileceği bir olay değil, yarın gündüz gözüyle gerekli bütün incelemeleri yaptıktan sonra Cizre Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği ile birlikte bu soruna çözüm bulmaya çalışacağız. Yaşanan olaydan sonra belediyede kriz masası oluşturduk ve bütün ekiplerimiz seferber oldu. Dağın yamacında bulunan bir çok ev şu an aynı tehlike altında. Onun için 20 evi tahliye ettik. Diğer evlerde bulunan vatandaşları ise bu konuda uyardık" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Cizre Kaymakamlığı da evlerinden tahliye edilen 25 aileyi öğretmen evinde misafir edebileceklerini meydana gelen olaydan sonra dışarıda kalan vatandaşların burada kalabileceği yönünde mahalle sakinlerine mahalle muhtarı aracılığıyla bilgi verildi.

DHA