Gündem Evlerinin yıkılışını ağlayarak izlediler

Evlerinin yıkılışını ağlayarak izlediler

Paylaş
Evlerinin yıkılışını ağlayarak izlediler

Şanlıurfa'da, SİT alanına kaçak olarak yapılan ev, polis tarafından alınan geniş güvenlik önleminin ardından belediye ekiplerince yıkıldı

Uzun süre dil dökmelerine rağmen engel olamadıkları yıkımı gözyaşlarıyla izleyen 4 kişilik aile, boşalttıkları eşyalarıyla bir mağaraya yerleşti.

Şanlıurfa İl İdare Kurulu, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu kapsamında Topdağı Mahallesi'nde SİT alanında kaçak olarak yapılan bir evin yıkılmasını kararlaştırdı. Kararın ardından kaçak yapının sahibi Zarar ailesine evi boşaltmaları tebliğ edilerek uyarıda bulunuldu. Ancak, uyarının dikkate alınmaması üzerine bu sabah Şanlıurfa Belediyesi yıkım ekibi Topdağı Mahallesi 2708'inci Sokak'taki tek katlı evin yıkımı için bölgeye gitti.

Evin sahibi olan ve inşaat işçiliği yapan 34 yaşındaki Abdullah Zarar eşi Meliha, çocukları 5 yaşındaki Mustafa ve 3 yaşındaki Umut ile birlikte uzun süre yıkım ekibine direndi.

Yıkıma engel olmak için belediye görevlilerine dil döken Zarar Ailesi'nin fertleri, gözyaşı dökerek tek varlıkları olan evlerinin yıkılmamasını isteyerek, “Gidecek yerimiz yok, ne olur evimizi başımıza yıkmayın” dedi. Ancak ortamın gerginleşmesi üzerine belediye görevlileri polislerden yardım istedi.

Çok sayıda polisin bölgeye gelip güvenlik önlemi almasının ardından, yıkıma engel olamayacaklarını anlayan Zarar ailesinin fertleri eşyalarını, evlerinin 10 metre yakınındaki bir mağaraya taşıdı.

GÖZYAŞLARIYLA YIKIMI İZLEDİLER

Eşyalarını mağaraya taşıyan ve gözyaşı döküp, Kürtçe ağıtlar yakan Zarar Ailesi'nin fertleri daha sonra evlerinin yıkılışını gözyaşları içerisinde izledi.

Eşi ve çocuklarıyla gözyaşına boğulan Abdullah Zarar, “Sit alanında ev yaptığımız için evimizi başımıza yıktılar. Şimdi çaresiz bir şekilde yine SİT alanı olan mağaraya yerleştik. İnşaat işçisiyim ve uzun süredir iş olmadığı için çalışamıyorum. Şimdi evimiz de yok, eşim ve çocuklarımla ortada kaldık. Buranın SİT alanı olduğunu bilmiyordum, bilsem asla yapmazdım” dedi.

Yıkım sırasında anne ve babalarının ağladığını gören çocukları da hıçkırıklara boğulurken, mağaraya yerleşen Zarar Ailesi'ni komşuları teselli etmeye çalıştı.

Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)

2