Dr. Haydar Dümen Evliliğe gölge düşmesin
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğe gölge düşmesin

Haberin Devamı

Evliliği onu ömür boyu sürdürmek fedakarlık ister. Abartılı hareketler, güven sorunları ve cinsellikteki mutsuzluklar evliliğe gölge düşürür. Erken yaşta, ayaklar yere sağlam basmadan yapılan evlilikler uzun sürmez. Dikkatli kararlar alın ki hayat kâbus olmasın.

BÖYLE SORU YOK!

Kendimi zor tutuyorum

Turizm sektöründe çalışıyorum. Buradaki güzel kadınları arzuluyorum. O kadar güzeller ki dayanamıyorum. Kendimi zor tutuyorum, ne yapacağım?

CEVAP

‘Komşuda pişer, bize de düşer’ mi diyorsun değerli okurum. Yoksa komşunun bahçesindeki elmaya el uzatma dememi mi istiyorsun? Orası deniz kıyısı, turistler yaşamlarına direnç ve güç kazandırmak için denize geldiler. Oyun tüm dünyada kuralına göre oynanıyor. Herkes giderken Mersin’e, senin yolun dönerse tersine düz yolda bile pusulayı şaşırırsın. Değerli okurum, hayatı anlamadan doğru yol bulunmaz, sana tökezlememeni öneririm.

Geneleve gitsem mi?

18 yaşındayım. Şimdiye kadar hayat kadınıyla birlikte olmadım. Arkadaşlarım geneleve gitmezsen evlenince sıkıntı çıkacağını söylüyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, önünde iki yol var. Geneleve gitmek ya da gitmemek! Gidersen: Büyük ihtimalle düş kırıklığına uğrarsın. Bunu kaldıracak yaşta değilsin. Hayat boyunca da bu olayın sende yaratacağı olumsuzluklara mahkum olacaksın. Eğer bu yaşta gitmezsen hayalindeki estetik duyguları, kadın ve kızlar üzerinde yaratacağın romantik havaları kazanarak kaliteli bir yapılanma ile hayata atılırsın. Cinsellikle mutluluk, mutlulukla evlilik sac ayağı gibidir. Birbirlerine kaynakla bağlı olduklarından üzerinde ızgara yaparken yana düşüvermez, nimetleri yakmaz, elini de ateşe sokmaz.

Ne zaman yarışı kazanırım?

İngiliz atım binen tüm jokeyleri üzerinden atıp hemen yuvasına kaçıyor. Atıma binecek jokey bulamadığımdan yarış hayatına son vermeyi düşünüyorum. Acaba ne zaman yarış kazanacağım? RUMUZ: SAKAR SEYİS

CEVAP

Değerli okurlarım, 14 yıldır bu köşede elinizdeki bu gazetede sizlerle buluşuyorum. Erişim sayım 2 milyon dolaylarında yani bir rekora imza atıyorum. Benzetme yaparsak en kalabalık gördüğünüz topluluklardan daha fazla insana bilgi veriyorum. Esprili, kafiyeli, özdeyişli, şiirsel, bazen fıkralı ama her zaman bilimden sapmadan sizleri hayata hazırlıyorum. Ricam, kendinizi ciddiye alın. Değerli okurum, sana gelince; son cümleyi tekrar tekrar okuyuver, atını da nallayıver, ayağı kaymasın!!!

Hayalim gerçek oldu

18 yaşındayım. Yıllardır bir kızın sevgilim olmasını istiyordum, başardım. Benimle ilişkiye girer mi? Onu nasıl ikna ederim?

CEVAP

Değerli okurum, ne istiyorsun el alemin kızından? Çek elini üstünden, arkadaş olun, dost olun, duygusal yaklaşımlarla birbirinizi tanıyın.

Kurtulmak istiyorum

26 yaşındayım. 5-6 yıldır her gün 2-3 sefer mastürbasyon yapıyorum. Bundan kurtulmak istiyorum. Evlenince eşime yetemem diye korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, mücadeleye devam edeceksin. Belki birkaç yıla yakın böyle sürebilir. Mutlaka başaracaksın. Haftada 1 azaltsan 1 yılda 52 azaltmış olacaksın. Ama artık harekete geçmek vakti gelmiş, daha fazla zaman kaybetme. Yoksa evlenince acemilik çekersin.

Kızlık zarım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmedik ama benden bayağı kan geldi. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Galiba sevgili okurum, bozulmuş gibi.

Erken boşalır mıyım?

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Ama 5 dakika sürmeden boşalıyorum. Cinsel ilişkiye girince de erken boşalır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evet erken boşalırsın. Sonra alışırsın. Şimdiden mastürbasyon sırasında duraklayarak kendini normal boşalma süresine şartla yani koşullandır.

Nasıl önlerim?

18 yaşındayım. Penisim 17 santim. Sizce normal mi? Bir de erken boşalma sorunum var, bunu nasıl önleyebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin üst sınırda duruyor. Bunu bana niye sorduğunu merak ediyorum. Ne olsun istiyorsun? Erken boşalman evlilik koşulları olunca tedavi edilecek. Sakın erkenden evlenme. İşini kur. 30’lara merdiven daya.

Küçültmek mümkün mü?

19 yaşındayım. Kızlarla ilişkiye girmek istiyorum ama penisim 19 santim diye utanıyorum. Küçültmenin yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, küçültmenin yolu yok. Utandığın şeyi yapma. Bekle. Kendi yapını iyi kullan. Başkasına sakın zarar verme.

Neden böyle karardı?

23 yaşında kızım. Ergenlikte fazla mastürbasyon yapmaktan dolayı cinsel organım karardı. Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kadının cinsel organ bölgesi özellikle esmerlerde daha koyu renklidir. Orada pigment dokusu daha fazladır, doğaldır. Bu normaldir yani mastürbasyonla ilgisi yoktur.

Yapmazsam ağrı oluyor

16 yaşındayım. Her gün 3 defa düzenli mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon yapmayınca penisimde kabuklanma ve ağrı oluyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli yavrum, yardım sınırını zorlamış. Elimi bile uzatamayacağım noktalara gitmişsin. Yani bir göl ya da bataklık düşün. Bu ne hız, bu ne tempo? Bu işin sonu nereye gider? Beyninin bütün enerjisini cinselliğe ayırırsan karın doymadan cinsellik nasıl olur?

Tatmin olmuyorum

24 yaşındayım, nişanlıyım. Başka biriyle ilişkiye girdim ve tatmin oldum. Ama nişanlımla bu mutluluğu yaşayamıyorum. Ayrılmam da çünkü onu seviyorum. Evlenince bu durum düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, diğer kadın yeni bir heyecandı. İnsan ruhu değişkendir. Yeni heyecanlara hazır potansiyel taşır. Nişanlınla cinsel yaşamınızın ne olacağını kestirmek zor. Evlilik ve sevgililik çok farklı şeylerdir. Bence evliliğe hazır değilsin. Bir süre daha bekle ve sonunda karar ver.

Sertleşme olmuyor

35 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. İlişkiye giremedik çünkü ereksiyon sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kesin olarak çözülür.

Kızlığı bozulmuş mudur?

22 yaşındayım. Penisim kız arkadaşımın vajinasına 1.5 santim gird, kızdan kan geldi. Kanaması 1 saat devam etti. Acaba kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kızlığı bozulmuştur. Geçmiş olsun. Bundan sonrası hayırlı olsun.

Karım memnum ama...

30 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Penisim küçük. Arkadaşlarımınkini kıskanıyorum. Eşim memnun olduğunu söylüyor ama ben üzülüyorum. Acaba çaresi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, buna karar verecek olan karın. Onun da kararı net. Dert etme artık.

GÜNÜN SÖZÜ

Nankörlük asla onulmaz bir yara gibidir. Üzerine ne denli pomat sürseniz o denli azar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder