Yaşam Evliliğin temelinde sadakat var

Evliliğin temelinde sadakat var

Paylaş
Evliliğin temelinde sadakat var

Türkiye genelinde 28 ilde yapılan araştırmada aile değerlerinin neler olduğu, eşlerin en çok nelere önem verdiği ortaya çıktı

28 ilde, 6 bin 35 hane ile görüşüldü; aile değerlerinin neler olduğu, eşlerin en çok nelere önem verdiği ve karşı taraftan beklentileri araştırıldı. İşte ortaya çıkan sonuçlar...

Haberin Devamı

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği "Aile Değerleri Araştırması"na göre; çocukların aile içerisinde çok özel bir konuma ve değere sahip olduğu ortaya çıktı.

Örneğin; katılımcıların yüzde 91'i çocukların kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde yetiştirilmesi, yüzde 83.7'si de çocukların evleneceği eşi kendilerinin seçmesi gerektiğini düşünüyor.

Aile büyüklerine saygı duyuluyor ve onların sözü dinleniyor. Ancak çekirdek aile ve eşler arasındaki sorunların kendileri tarafından çözülmesi gerektiği düşüncesi yaygınlaşıyor.

Katılımcıların yüzde 84.1'i "Aile içi sorunlar eşleri ilgilendirir" diyor.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; yüzde 56.1'lik kısım erkek çocuk sahibi olmanın çok da itibar kazandırmadığını, yüzde 64.4 ise dayağın eğitimde etkili olmadığını düşünüyor.

Haberin Devamı

KİMİN ALDATMASI DAHA 'AFFEDİLMEZ'?

Katılımcıların yüzde 89.9'u evliliğin temelinin sadakat olduğuna inanıyor. Yüzde 82.4 kadının; yüzde 72.2 ise erkeğin aldatmasının affedilmez olduğunu düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 16.4'ü kadının itaat etmediğinde kocası tarafından dövülebileceğini söylerken, yüzde 24.5'i de kadının kocasının tokadını sineye çekmesi gerektiği görüşünde.

Türkiye'de yaygın olan "Kadının asıl görevi çocuk bakımı ve ev işleridir" görüşü ise yıkılmak üzere. Katılımcıların yüzde 50.8'i bu görüşü desteklerken, yüzde 64.1'lik bir kısım ise ev işlerinden, kadın kadar erkeğin de sorumlu olduğunu söylüyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 95.7'si ev, yüzde 82.8'i de otomobil sahibi olmaya önem veriyor. Yüzde 94.3'lük bir kısım ise tasarrufun oldukça önemli olduğunu düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 73'ü hayatlarından memnun. Yüzde 92.3'lük bir kısım ise ailecek akşam yemeği yemekten keyif alıyor.

(HaberTürk)