Dr. Haydar Dümen Evlilik bir bilmece...
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik bir bilmece...

Haberin Devamı

Kadın ve erkek evliliğin ilk yıllarında hem birbirine hem de cinselliğe alışmaya çalışıyor. Dengeler sağlanamazsa ilişki yürümüyor. Evlilik tam bir bilmece, birlikte onu çözmeye çalışır, el ele yürürseniz her şey yoluna girer. Ama bu iş bencilliği kaldırmaz, unutmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Gitarın akordu bozulmuş

50 yaşındayım, bekarım. Ayda 1-2 kez gitar çalarım. Son denemede olmadı, akordu bozulmuş. Acaba nasıl düzeltebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce işin havasına girelim. Gitarın tellerinden yoruma başlayalım. Bence teller biraz paslanmış, son noktasına basınca do notası çıkarıyor olmalı. Şarkıyı çalmak istediğinde müzik yarıya gelmeden detone oluyor. Parmakların ise yeterli manipülasyonları yapamıyor. Gitar fazla askıda kalmışsa, bu da ayrı sorun yaratıyor. Gitarın cilası da sanki matlaşmış gibi. Dokununca kayganlığını hissetmiyor, coşamıyorsun. Ya teller? Asıl sorun orada. Önce tıbbi akorttan geçmeli sonra gitarın cilasına o gözle bakmalısın.

Cinsel hayatımız yok

20 yaşındayım. Sevgilimle uzun süredir birlikteyiz ama 7-8 aydır cinsel hayatımız yok. Bu sorunu nasıl çözeriz? RUMUZ: KIRIK KALPLER DURAĞINDA İNECEK VAR

CEVAP

Değerli okurum, beden ruhla, ruh da pek çok değer yargılarıyla bütün oluşturur. Bu bütünlükte kişilere özgü yapı ve de programlanma vardır. Senin anlamak istemediğin ruhunun ya da bedensel titreşimlerinin tek bir amacı yönelmesidir. Sevgi üstün gelmiş, arkadaşınla cinselliğe, o yoldan monotonluğa kilitlenmişsin. Bir süre ara verirseniz düzeldiğini görecek ya da tokalaşıp öpüşüp ayrılacaksınız. Sen anılarını buz üzerine, kız ise yüreğinin derinliklerine yazacak.

Zayıflasam uzar mı?

1.92 boyundayım, 80 kiloyum, zayıflarsam penisimin boyu uzar mı? Penisim 13 santim kısa geliyor.

CEVAP

Değerli okurum, sizlerle hayali bir toplantı yaptım, raporumu okuyorum: Ben bu köşede kendimi sizlere adamışım. Yani sonuna kadar sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Üzüntü çekmenize, komplekse girmenize razı olmayacağım. Ancak normal yapıyı küçük görerek, cinsel, sosyal ve psikolojik gelişiminizi sekteye uğrattığınız durumlarda yaygarayı basacağım. Yani böylesine eften püften sorunlarla aşağılık kompleksine davetiye çıkarmanıza engel olacağım. Gelelim öze: Yapın özeldir, aklın biraz terelelli olmalı ki bunu sorun yapıyor, kendine zarar veriyorsun.

Yırtılmış mıdır?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla biraz ileri gittik. Sevgilim çok titredi ve birkaç dakika sonra geldi. Kızlık zarı kanadı mı?

CEVAP

Değerli okurum, olan olmuş, biten bitmiş, kızlık zarı yırtılıp kanamış.

Evliliğim tehlikede

28 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. Bir kızım var. Son 2 yıldır ilişkide erken boşalıyorum. İkinci kez ilişkiye girmek istemiyorum, isteğim kalmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Evliliğim bozulur diye korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Bu tedaviyi olacaksın ve evliliğin kurtulacak. Bu açıdan mutluluğu bulacaksın. Hekimler ne güne duruyor.

Hamile kalır mı?

21 yaşındayım. Arkadaşımla ilişkiye girdik ama içine boşalmadım. Ama zevk suyu vajinaya bulaştığı için kız hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kalmaz. Ama unutma bu sözün bir oranı vardır. Bana göre binde bir. Bu oran milli piyangonun çıkma oranından daha yüksek. Bu ihtimali hiç unutmayın.

Bozuldu mu?

21 yaşında kızım. Sanırım nişanlımın penisi 2-3 santim içeri girdi. 2-3 damla kan geldi. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın zedelendi (Belki de yırtıldı). Yapılacak şey, şimdilik bunları unutman. Ya da sıcağı sıcağına tam üstüne gitmen.

Hapla büyür mü?

17 yaşındayım ve penisim 12 santim. Evlenince sorun olur mu? Hapla büyür mü?

CEVAP

Değerli yavrum, hapla büyümüyor. 12 santim penisle tabii ki evlenirsin. Sorun yaşanmaz eşini de mutlu edersin.

Sürekli zevk suyu geliyor

20 yaşındayım. Penisim sertleşince hemen zevk suyu geliyor ve sertleşiyor. Hiç ilişkiye girmedim, bu yüzden mi? Mastürbasyon yaptığımda ise 2 saat zevk suyu geliyor. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, sapasağlam delikanlısın. O gelen madde iştahı olan insanın yemeğe ağzının sulanması gibi kayganlaştırmayı sağlar. Doğa neylerse iyi eyler. Ne yaratmışsa iyi yaratmıştır. Birazcık irade.

Ayrılmak istiyor

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Kabul etmedim ama onu çok seviyorum. “Bana güvenmiyorsan ayrılalım” dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, hemen ayrıl. O aklı başına gelmemiş, sorumsuz gençten ayrıl. İkinize de büyük iyilik yap.

Günde 5 çok mu?

25 yaşındayım. İlişkiye birkaç kez genelevde girdim. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Penisim 13 santim, yeterli mi? İleride acaba ne gibi sorunlarım olur?

CEVAP

Değreli okurum, penisin yeterli ama iraden az. Yaptığın yanlış. Enerjini bu yolda erken boşalmaya şartlayarak tüketme.

Orgazm olamıyorum

26 yaşında kadınım. Düzenli cinsel hayatım var, orgazm olamıyorum. Erkek arkadaşım bu duruma çok üzülüyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili kızım, kadınlar, kızlar genellikle böyle. Şu an kesin tedavisi yok. Belki profesyonel yardım almanın yararını görürsün.

Gebelik olur mu?

Sevişirken kızın vajinasının üzerine boşaldım. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kalır. Penisindeki spermler kuyruklu torpidolar gibidir. Hareket halinde vajinanın kapısından içeri süzülüp kaçak avlar gibi yumurtayı yakalarlarsa işte gebelik oluştu bile. O konuda dikkatli olun. Ancak ihtimali birleşmeden zayıftır.

Sertleşme sona eriyor

27 yaşındayım. Sertleşme çok kısa sürüyor. İlgimi başka yere vermezsem sertleşme bitiyor. Bu sorun tedavi edilebilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ileride de şimdi de tedavisi var. Karar senin. Ama yaşın evlilik için çok uygun. Bu erken boşalma alışkanlık yapmadan tedavi olup kurtulmaya bak.

İlgi duymuyorum

2 yıllık evli kadınım. Evliliğimizin ilk senesinde eşime yaklaştım, o kaçtı. İlişkide penisi sertliğini kaybediyordu. Ona ilgi duymuyorum. Cinselliği seviyorum ama yoruldum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük olasılıkla evliliğiniz sürmeyecek. Bu yaraları sarmaya kalksanız ve her şey yolunda gitse bile yıllar sürecek. O süreçte de ortaya çıkan sorunlar bir ötekini olumsuz etkileyecek. Yoksa ki önünüzde 60 yıl var. Bu konuyu enine boyuya çok iyi değerlendir. Ayrıca ailenin de fikrini al. Çünkü tek başına başaracağın bir konu değil.

GÜNÜN SÖZÜ

Pişmanlık elbise yaması gibidir. Yamalar çoğalırsa giyecek giysiniz kalmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder