Dr. Haydar Dümen Evlilik çıkmaza girerse
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik çıkmaza girerse

Haberin Devamı

Ömür boyu birlikte yaşamaya karar vermek çok ciddi bir karar. Yıllar geçince evliliklere bakımsızlık, önemsememe, alışkanlık hakim oluyor. Kadınlar kendileriyle ilgilenmiyor, erkeklerin gözü dışarıya dönüyor. Halbuki evliliğin hep dinamik kalması çiftlerin elinde...

BÖYLE SORU YOK!

Dinlensem düzelir mi?


22 yaşındayım. İlişkiye girerken benimki sertleşmiyor. Çok mastürbasyonla ilgili mi? 15-20 gün dinlensem düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu telaş niye? Kaçıyormuş gibi bir havadasın. Kızın şikayetçi olduğunu sanmıyorum. O kendi hesabıyla meşgul. Bir erkek arkadaşı var, ‘Birini al, birini bırak’ niyetinde olmadığından, destek ve zamanla düzelir umudundadır.

Bu konunun dinlenme, kış uykusuna yatmayla ilgisi yoktur!!! Tek neden deneyimsizliğin ve acemiliğindir. Atın yorgun değil ki dinlendiresin! Aç değil ki besleyesin. Açıkta değil ki üzerini örtüp üşümesini engelleyesin. Keyfi yerinde, niyetleri derinde, gözleri kızların üzerindeyken ne yapacaksın? Onu el perhizine mi sokacaksın, 15-20 gün kızdan uzak mı duracaksın? Onu kendi haline bırak.

Kocamla ilişkiye girmek istemiyorum

28 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. Bir çocuğum var. Eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. Kocam bu durumdan çok rahatsız oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bu soruyu bana eşin sormalıydı sevgili okurum. Neden böyle demeliydi? Ne oldu sana ve aşkınıza? Üstelik dünya tatlısı bir çocuk. Kimler kıskandı, kimler devreye girdi de yuvanız ve mutluluğunuz sarsıldı?

Ya bir de eşin eve gelmek, çalışmak ve para kazanmak istemeseydi ne olacaktı? Olumsuz yani negatif duygu ve yorumlardır bunlar. Örneğin; canım okula gitmek istemiyor diyen öğrenci sınıf geçemez. İşe gitmeyen kişiyi ailesi de, işvereni de affetmez ve ilişkileri keser. Seninki de ona benziyor. Canın istemiyorsa iki yol var; ya iştahın artırılacak ya da sevgili okurum çaresini sen arayıp bulacaksın. İlkinin yolu tıptan, ikincininki ise ayrılıktan geçer.

Nişanlımda tık yok, neden?

28 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girmek için yapmadığım kalmıyor. Yine de nişanlımda tık yok. Evlenince de böyle mi olur?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım öyle olmaz. Nişanlının şu sorunları olabilir.

1) İlk geceye saklıyordur.

2) İlişkiye girmekte kendisiyle ilgili korkuları vardır.

3) Bu konuda beyni abartılarla doludur, onların mahkumu olmuştur.

4) Seninle evlilik olmadan bu eylemi yapmak istemiyordur.

5) Anasının kuzusudur.

6) İlişkiye girerse, bunu koz olarak kullanmandan çekiniyordur.

7) Aile eğitimi ve inançlarından etkilenmiş olabilir.

8) Sana açamadığı güvensizliği olabilir.

9) Yeterince sevip beğenmiyordur.

10) Ya da kendini bir av olarak görüyordur.

Sevgili okurum, daha da vardır ama sıralamak gereksiz. Bu işte bir çürüklük var, burnuma hoş kokular gelmiyor, sen bilirsin.

İlişkiden kaçıyorum

30 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Tam sertleşme olmadığı için ilişkiden kaçıyorum. Yakında evleneceğim. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, cinsellik trenin kaçtı. Arkasından çok hızlı koşarsan yakalarsın. Ergenlikten bu yana yemeğini elinle yedin. Bir gün önüne çatal, bıçak konuluyor. Ama sen kullanmayı bilmiyorsun. Her şey bir öğrenme sürecinden geçer. Seninki evliliğe kaldı. Çok geç kalmadan evlen, evlendiğin zaman sorunlar yaşayacaksın, doğaldır. Evlendikten bir süre sonra dertler çözülür.

Vücudumuz değişir mi?

Sürekli mastürbasyon yapmak zararlı mıdır? Vücudumuz anormal bir görünüm alabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, korkuların ve endişelerin yersiz. Fazlası zarardır olayı bir genelleme içerisinde her zaman doğrudur. Hepiniz şunu orta çizgiye çekin. Yani haftada 2-3 kere neyine yetmiyor?

Rengi farklılaştı, neden?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra 2-3 ayda bir adet görmeye başladım. Bir de vajinam pembemsi bir renk almaya başladı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, adet düzensizliği yaşıyorsun. Vajinanın rengi için anatomi kitabında gül pembesi diye deyim kullanır. Pek öyle gül pembe olmasa da, kırmızı, pembenin tonlarından birinin rengindedir. Bu da normaldir. Akıntı, kaşıntı gibi durumlar söz konusu ise orada bir iltihabın varlığından söz edebiliriz. Buna da kadın-doğum uzmanı arkadaşlarımız bakar.

1 dakika dolmadan...

20 yaşındayım. Penisim sertleştikten sonra mastürbasyon yaparken 1 dakikaya yakın sürede boşalıyorum. Bu ilişkide de aynı sürede mi olur? Bu erken boşalma mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, evlendikten sonra ya da sürekli bir partnerin olunca erken boşalman tedavi edilir. Yapacağın şey mastürbasyonu durup başka şeyler düşünerek uzatmak.

Eşim beni istemiyor

27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ama şimdi kocam beni istemiyor. Dışarıya ilgisi çoğaldı, ben çocuktan sonra kilo aldım. Buna kızıyor, 20 günde bir kere birlikte oluyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kimi evliliklerde hiçbir fizik değişimi olmasa da bu tür sorunlar yaşanır. 20 günde bir birleşmesi yakında ayda 1’e düşecek. Bu bir tür kural. Çünkü erkeğinin ruhunu besleyen duygular cinselliğine ve penisine akım iletir.

Bu akım gelmezse zaten penis söz dinlemez, ereksiyon olmaz. Elinden geleni yap ve kilo ver. Gerekirse uzmanlardan yardım al, iradeli ol. Bana durumu yeniden yaz ki yeni yollar bulalım.

Seviyorum ama orgazm olamıyorum

23 yaşında kızım. Sevişirken bir türlü orgazm olamıyorum. Onu çok seviyorum ama olmuyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, “Orgazm olamıyorum” diye takarsan orgazm olamazsın. Sen kendini ne kadar sorguluyor, geriyorsun onu da bilemem. Takma, kendini rahat bırak. Önünde bitmez tükenmez zaman var.

Acaba büyütür mü?

İnternette penis büyüten bir site buldum. İlaçsız, kremsiz, sadece elle uygulanan belirli tekniklerle penisin daha büyük olabileceğini iddia ediyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, senin dediğin şey ne tıpta var, ne de ben böyle bir yöntem biliyorum.

Bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Merdivenden düştüm, az kan geldi. Gelen kan 2-3 damlaydı ve açık pembeydi. Çok ağrım var. Dün akşamdan bu yana sancım devam ediyor. Kızlık zarımın bozulup merak ediyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının bozulmadığının inancındayım. Şimdilik onu dert edinme, unut. Daha ileriki yıllarda kafana takılırsa bir kadın-doğum uzmanına başvurursun.

Geneleve izin yok

27 yaşındayım ve bir kız arkadaşım var. Evlenene kadar birlikte olmak istemiyor. Ama ben ilişkiye girmek istiyorum. Geneleve gitmeme izin yok, mastürbasyon yapmaktan da utanıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, herkesin geçtiği gibi derenin köprüsünden geç. Ya da dar bir bölümünü atlayarak geç. Zamanıdır, evlen. Önünde kocaman bir hayat kapısı açılmış, oradan gireceksin. Başka ne yapacaksın?

Hemen meni geliyor

24 yaşındayım. 1 aydır kız arkadaşım var, onunla baş başayken, elini tutarken cinsellik düşünmediğim halde penisimden meni geliyor. Acaba bu bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın şey meni değil. Halk arasında söylenen zevklenme suyu. O senin cinsel sağlığının işareti. Bu nedenle kendine dert edinme.

GÜNÜN SÖZÜ

Kadın ya da erkek 20 şiiri ezbere okuyabilseydi evliliklerin yüzde 50’si kendiliğinden çözülürdü. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder