Dr. Haydar Dümen Evlilik enkaza döner
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik enkaza döner

Haberin Devamı

Mastürbasyondan koparamayan erkek yuva kuruyor ama yine de ondan uzak duramıyor. Cinsel ilişki ona keyif vermiyor, adeta kadından kaçacak yer arıyor. Beyler, böyle devam ederseniz kadın mutsuz olur, yalnızlaşır, evlilik de enkaza döner...

BÖYLE SORU YOK!

Her şey 30 saniye sürüyor

22 yaşındayım. Defalarca ilişkiye girdim. Boyundan sıkıntım yok ama her şey 30 saniyede olup bitiyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, olayın erken boşalmadır. Ülkemiz erkeklerinin çoğunda vardır. Bu konuda ilişkinin koşulları önemlidir. Genelevlerde ise koşullar uygun değildir. Kadın bu işin ustası, o saatte nasılsa psikolojik yapısı ona göre davranır. Kafası bozuksa, tıpkı salla başını al maaşını gibi iki, üç hareket, al hakkını, bitir işini yaşanır. Oysa ortam ve öteki koşullar, partnerle uyum, duygusal yaklaşım olmadan yapılan eylem, cinsel ilişki değil, cinsel denemedir. Evlilikte bu sorunlar çözülecek, okurum da oh be diyecek.

Karım ilişkiden kaçıyor

6 yıllık evliyim. Eşim ilişkiden kaçıyor. Bazen 3 ay birlikte olmuyoruz. Ayrıca gıdıklanıyor, penisten tiksiniyor dokunmuyor. Sizce ayrılmalı mıyız?

CEVAP

Değerli okurum, tüm veriler ve sistematik değerler böyle gösteriyor: Evlilik ayrılığa gidiyor. Bu yorumumda tek etken cinsel yapınız değil, psikolojik ve sosyal yapınızdır. Örneğin; bütünleşme, yaşamı paylaşma, el ele tutuşma, ayrılıklarda birbirinizi arama v.b.’dir. Kısaca evlilik kalenizin hem surlarını hem iç dokusunu sağlam temele bağlamanız gerekir. Evlilik deprem fayınızda çatlama var. Bunun işareti ufak dalgalar başlamış. Sorunların çözümü için profesyonel yardımdan yarar göreceğinizi sanmıyorum. Bu bilgileri değerlendireceğinizi umuyor, olayı size bırakıyorum.

Nedeni mastürbasyon mu?

4 yıldır günde en az 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Kafayı toparlayamama, dalgınlık, çabuk unutma oluyor. Bunlar kalıcı mı? Geçici ise ne zaman düzelirim?

CEVAP

Yaş kaç değerli okurum? Ya eğitim? Onda nedir durum? Bunları bilseydim yapardım sana sağlam bir yorum. Elimizdeki malzmeyi analiz edelim. Eğer dinlersen doğru yolu gösterelim, sorunlarına bir oran içinde son verelim. Önce bu sıkıntılarının mastürbasyonla ilgisi yok denecek kadar azdır. Şu var ki takmışsan kafayı, bilinçaltı ve üstünde canlı tutuyorsan olayı beyni yoruyorsun, suçu iradesizliğin üzerine atıyorsun. Bu durum suçluluk duygusunun aşağılık kompleksinin kuyusunu kazmasıdır. Gez, eğlen, hobi ve arkadaşların olsun. Asla komplekse kapılma, yaşam mücadelesinden yılma.

Önlem alabilir miyim?

19 yaşında kızım. 2 ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Kanama oldu, kızlığım bozulmuş mudur? Bozulmuşsa ne gibi bir önlem alabilirim? Diktirme olasılığım var mı? Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Sevgili okurum, ne önlemi? Olan olmuş biten bitmiş. Diktirsen yine olayı tekrar edeceksin. Yine yırtılacak.

Kız beni zorluyor

31 yaşındayım. 1 yıldır sevgilim var. Ne zaman yan yana gelsek ilişkiye girmek istiyor ama yanaşmıyorum. Mastürbasyon yaparken bazen boşalamıyorum, neden?

CEVAP

Değerli okurum, kadına kıza alışamadığından. Bunlar mastürbasyon takıntıları. Ülkenin kadın, kız şartları zor. Bundan dolayı gençler mastürbasyona mahkum ediliyor. Ama yukarısı bıyık, aşağısı sakal. O da evliliğin canını okuyor. Hiç mastürbasyon yapmasan o da olmuyor. Azalt yavrum, yoksa mutluluk seni zor bulur, mastürbasyona esir olup yaşarsın.

İkinciye heves kalmıyor

22 yaşındayım. İlişkiye girmeden önce çok hevesli oluyorum ama ilişki bittikten sonra hevesim kalmıyor. Aynı şeyi tekrarlamak istemiyorum. Sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, anormallik yok. Anlattığın şey herkeste aynen öyle olur.

İlişkiye girsem olur mu?

18 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yapmak istiyorum. İlişkiye girsem bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Aman yavrum, ne ilişkisi? Kızların anası, babası var. Kimilerinin gayet belalı dayılarını ve ağabeylerini de saymıyorum. Sen işine bak, dersine çalış. Haftada 3 mastürbasyona alış, sonunda zıpkın gibi bir erkek ol. Tavsiyeme uy, bana da dua et.

Cinsel uyumsuzluk mu?

21 yaşında kızım, 3 aydır ilişkim var. İlişkide onun hissettiklerini hissetmiyorum. Sevgilim aceleci. Yaşanan cinsel uyumsuzluk mu?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel uyumsuzluk değil, partnerinin cinsel telaşı, heyecanı ve acemiliği. Öğrenecek yavrum. Sabır ister, zaman ister, ortam ister. Eğer evlenirseniz evlendiğinizde cinsel birlikteliğin düzeniyle de olay yerine oturtur. Kortuğunuz ya da korkacağınız bir sorun yok gibi gözüküyor.

Cinselliği istemiyorum

23 yaşındayım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Ama internette bu siteleri gezmekten zevk alıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, duygularınla, aldığın eğitim ve toplumsal psikolojik değer yargıların çatışıyor. Bu çatışmada sen ortada kal. İki tarafı uzlaştırmaya çalış. Zaman bazı şeyleri daha öne çıkaracak.

Nasıl ilişkiye girerim?

Cinsel organım 9 santim. Konuyu aileme de anlatamıyorum. İleride nasıl ilişkiye gireceğimi bilmiyorum. Bu durum beni çok korkutuyor.

CEVAP

Değerli okurum, ileride ortam oluşunca her şey normal gidebilir. Penisinin ölçüsünden ben çok emin değilim. Zamanı gelince her şeye bir formül bulunur. Şişmansan kasık yağları erit. Penis 2-3 santim daha ortaya çıkar.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım ve 2 haftalık evliyim. İlişkiye girince erken boşalıyorum. Karım çok mutsuz, ben üzülüyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman tedavi olacak. Şöyle bir ay kadar sabret. Hekimden bire bir yardım al. Evliliğiniz mutlu olsun.

Başarısız oldum

22 yaşındayım. İlk cinsel ilişki denememde başarısız oldum. Partnerim kötü davrandı. Bunu aklımdan silemiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, birçok gencin başına gelen olay yaşamışsın ama yardıma ihtiyacın yok. Daha iyi şartlarda dene, zamana bırak.

Benimki uçuşa geçiyor

18 yaşındayım. Penisim mastürbasyon yaparken uçuşa geçiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, organ senin, can senin. Canan senin, huy senin. Kuyu senin, su senin. İdareli kullan yeter.

Zevk almıyorum, neden?

23 yaşında kızım. Sevgilimle 4 aydır ilişkiye giriyoruz. Ben boşalıp boşalmadığımı anlamıyorum. Kaygan bir sıvı geliyor ama mastürbasyon yaparken yaşadığım kasılmaların hiçbirini yaşayamıyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, alışacaksın. Zamanla vajinal orgazmı öğreneceksin. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yapılacak. Bunlar da zamana bağlı. Bir çocuk kolay büyümüyor. Sanırım sen biraz çabayla bunun üstesinden geleceksin. Tabii ki partnerin usta biriyse ve erken boşalması yoksa.

GÜNÜN SÖZÜ

Tek bilgi ya da tek tecrübe yarım kalmış bir düş gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder