Dr. Haydar Dümen Evlilik erkeğe iyi geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik erkeğe iyi geliyor

Haberin Devamı

Erken boşalma erkeklerin yarısının sorunu. Erkek, uzun süreli bir ilişki yaşayınca yani evlenince heyecanlar son bulup, uygun ortamda kendini rahat hissedince, eşine alışınca işler yoluna giriyor ve boşalma süresi de uzuyor...

BÖYLE SORU YOK!

Gözüme uyku girmiyor


23 yaşındayım, günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Gece yapmadan uyuyamıyorum. Kız arkadaşım var, evlenmeden dokunmak istemiyorum. Mastürbasyondan nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, nereye bu yolculuk? Pazara kadar mı, mezara kadar mı? Pazara kadarsa yola devam et. Mezara kadarsa hemen bu tutkuna veda et. Şimdi titre, silkin, kendine gel. Aslan gibi kükre, anan korkudan içeri girerse “TV reklamlarından öğrendim” dersin. Kızla evlililk hangi tarihte olacak? Ya acemilik çekersen ya da bekleye bekleye organın dengesini bozarsan ne olacak? O zaman önüne konulan nimeti değil de el emeği kuru peksimeti isterim diye tutturursa ne olacak?!! Ya kız? O da can taşıyor. Nedenin şöyle ya da böyle bu senin acemiliğinin bedeli olacak.

Acemilik çeker miyim?

26 yaşındayım hiç ilişkiye girmedim. Evlenince acemilik çeker miyim?

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 90 acemilik çekmezsin. Şöyle ki: Kızın organını koltuk altında aramaz, öpüşürken dudaklarını ısırmaz, yatağa girince araya yastık koymaz, giysilerini de çıkarmayı unutmazsan sorun olmaz. Gelelim yüzde 10’a: İlişkide pozisyona dikkat edersen, kadınına hak tanırsan, mal kaçırır gibi telaşa kapılmazsan, sanki matkapla beton sökecekmiş gibi acemi havalara girmezsen, eşin de uyumlu, “Hadi hadi” diye seni zorlamazsa, küçümser ifadeler kullanmazsa, o ufak uzantı da emir dinlerse, korkmazsa oldu da bitti maşallah, ilk gece sünnet olmazsın inşallah!

Cinsellikten soğudum

32 yaşında, 7 aylık evli kadınım. Eşim erken boşalıyor. Ben öyle kalıyorum. Cinsellikten soğudum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, dram üzerine komedi yapamıyorum. Kitle halindeki okurlarımın beklentilerini de kıramıyorum. Bu durum erkeklerin yüzde 40’ında var diye biliniyor, bu yüzde 40’ın, yüzde 1’i değil, binde 1’i bile tedaviye gitmiyor. Gitseler de sonunu getirmiyorlar. Kadınlarımızın yarısı bu konuda mutsuzsa, bu sosyal, büyük yani devasa bir sorundur. Kadının karnı doysa ne yazar, istediği ayakkabıyı giyemedikten sonra? Ama yüzde 40 mutsuz çift de içten içe birikimlerden dolayı sinirli olunca bunun sonucunu aileler çekiyor. Sevgili okurum, tedavi ve de tedavi.

Kız acı çekiyor

23 yaşındayım, sevgilim 22 yaşında. İlişkiye girmek istiyorum. Denedik, acı çektiğini söyledi. Epey zorladım ama çok canının yandığını anlattı. Bu konuda ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Kızı zorlama. Kız vajinismus. Bu evlilikte çözülür. Kızı terk etme. Ayrıca onun dünyasını da yıkma.

Sertleşmiyor

18 yaşındayım. Penisim sertleşmiyor. Sizce bu durum hep böyle gider mi? Yoksa geçer mi? Geçmesi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum niye sertleşmesin ki? Gece uyuduğun zaman sabaha karşı sertleşiyordur. Ama gece-gündüz hiçbir zaman sertleşmiyorsa onun nereden kaynaklandığını da araştırmak lazım. Gece sertleşiyorsa sorun yok demektir.

Çok erken boşalıyorum

24 yaşındayım, erken boşalıyorum. Kız arkadaşımın elini tutsam bile boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, alışacaksın. Erken boşalma gençlerin çoğunda, evli erkeklerin hemen hemen yarısında var. Evlilik koşullarında tedavi ediliyor. Heyecanlarına hakim olmaya çalış, bu sana iyi gelecek, zaman kazandıracak. Bu koşullarda ilaç uygun olmaz.

Hamile miyim?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Kanama olmadı, içime boşalmadı ama hamile kalma ihtimalim var mı? Adetim de 5 gün gecikti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalma ihtimalin var ama çok zayıf. Umarım kalmamışsındır.

Penisim sola doğru yamuk

24 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 5 santim yamuk duruyor. Kendim bildim bileli böyle. Penisim 11 santim. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki. Ama bunun için üroloji uzmanına başvuracaksın. Uzman da bu işleri bilen, yapan güvenilir biri olacak ki doğru yapalım derken daha da bozulmasın.

Adet düzensizliği başladı

21 yaşında kızım. 3 ay önce erkek arkadaşımla birlikte olduk. Ama kan gelmedi. Sonra adet düzensizliği yaşamaya başladım. Korktum ve doktora gittim. Kızlığımın bozulmadığını söyledi. Bir ayda iki kere adet gördüm. Bu durum beni sıkıntıya sokuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Adet düzensizliği genç kızlarda çok olur. Bir kadın doğum uzmanına başvurursun. Ya da bizim komşu doktora mail atarsın.

Baba olamıyorum

37 yaşındayım, birkaç yıl önce çok istekliydim. Şimdilerde sertleşme sorunu yaşıyorum. Eşimle korunmadan ilişkiye girmemize rağmen çocuğumuz olmuyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, önce kan şekerini ölçürt. Kilolu isen kesinlikle kilonu ver. Ve tansiyonuna baktır. Çocuk istiyorsanız spermlerini saydır. Yani bir sağlık kontrolünden geçmen lazım. Şimdi şu anda trenin hangi istasyonda olduğunu bilmemiz gerekir ki yönümüzü ve hızımızı ona göre ayarlayalım. Şimdiki birleşme sayın normaldir. Eskiden biraz hızla gitmişsin. Günün birinde orta denge kurulacaktır.

Kaç santim olmalı?

23 yaşındayım. Evlenmeyi düşünüyorum ama bugüne kadar hiç cinsel ilişkiye girmedim. Normal bir penis ereksiyon halindeyken kaç santimdir?

CEVAP

Değerli okurum, 13 ve 17 normaldir. Yani elimize cetvel alıp santim santim ölçerek mi karar vereceğiz de ilişkiye gireceksiniz? Normali normali, işe başlamışsınız bir kere. Hayat senin, akıl senin.

Büyüme şansı var mı?

17 yaşındayım. Penisim çok küçük. İleride büyüme şansı var mı? Kafama takmamaya çalışıyorum ama çok da korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, büyüceğine inanıyorum. Ama cinsellik bir bütündür. Bu konuda bizi en çok yumurtalar ilgilendirir. Çünkü cinselliği onlar belirler. Erkeklik hormonunu onlar salgılar. En doğrusu bir üroloji uzmanına görünmen. Daha kesin bilgileri ondan almandan yanayım.

Azaltmak istiyorum

19 yaşındayım. Her gün en az bir kere mastürbasyon yapıyorum. Azaltmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yor kendini. Sokağa çık, spor yap. Babanın ama zaman da annenin yardımına koş, yalnız kalmaya özen göster. Ellerine hakim ol.

İlişkiye girebilir miyiz?

26 yaşındayım. 2 aylık hamileyim. Eşimle hamile kaldığımdan beri cinsel ilişkiye girmiyoruz. Hamile olmama rağmen ilişkiye girilebilir mi? Bebek için sakıncası olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, doğuma 1.5 ay kala ve doğumdan sonra da 1.5 ay yani 3 ay perhiziniz var. Beşinci aydan sonra daha yumuşak davranın.

GÜNÜN SÖZÜ

Çukura düşen aklın kuyusunu yine kendi kazar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder