Mehmet Coşkundeniz Evlilik kadar boşanmak da doğal
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik kadar boşanmak da doğal

Haberin Devamı

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre; uzun süredir evli olan çiftler, baş başa tatil yapıp döndükten sonra boşanmak için mahkemeye başvuruyor.

Bunun nedeni ise, tatilde konuşacak bir şeylerinin kalmadığını anlıyor olmaları. Türkiye’de tatil sonrası boşanmaların arttığını gösteren bir araştırma yok.

Ama boşanmaların bir yılda yüzde 4.5 arttığı bir gerçek. Boşanma son çare olmalı. Çok çok iyi düşünmek gerekiyor. Hangi durumlarda boşanmalı? Boşanmayı nasıl hasarsız kılmalı? Buyrunuz, okuyunuz.

Hangi durumlarda boşanma düşünülmeli

-Eşimize karşı duygularımız bitmiş ve ona yabancılaşmışsak, varlığı dahi rahatsız etmeye başlamışsa.

-Eşimizde ciddi alkol-madde, kumar, internet, pornografi gibi bağımlılık düzeyinde alışkanlık var ve tedavi olmuyorsa.

- Zihnimiz ve hayalimiz başka insanlara kaymaya başlamışsa ve bundan suçluluk duymuyorsak.

- Eşimizi aldatıp bunu devam ettirmek istiyor ve değişik insanlarla sürdürmekten heyecan duyuyorsak.

- Eşimize karşı cinsel hiçbir istek duymuyorsak ve eşimizle seks yapmak işkence gibi geliyorsa.

- Evin ihtiyaçları karşılanmıyor, aç-açık bırakılıyor, fakat kendisine rahatlıkla harcama yapıyorsa.

- Eşimiz devamlı ailesiyle arkadaşlarıyla vakit geçirip çoluk-çocuğunu ihmal ediyor ve bunun doğru olduğunu savunuyorsa.

- Aile baskısıyla evlendirilip, bir türlü eşimizi sevemedik ve evimizi benimseyemediksek.

- Aile yaşamı ve sorumluluğunu yürütmek zor geliyor ve bu yüzden agresifleşiyorsak.

- Eşimizin hakaret, aşağılama, sürekli küçümseme tavırları varsa, fiziksel şiddet uyguluyorsa.

- İstemediğimiz halde değişik cinsel fantezilere zorluyorsa.

- Eşimiz sürekli işiyle meşgul ve evde de işiyle ilgili çalışmalara devam edip, hafta sonlarını da işle geçiriyorsa.

- Eşimiz sürekli olarak hep onun dediklerini ve onun değerlerini benimsememiz konusunda baskı yapıyor ve kişiliğimizi yok sayıyorsa.

- Eşimizde ciddi fiziksel ve ruhsal hastalık var ve tedavi olmak istemiyorsa.

AZ HASARLA BOŞANMANIN 10 ALTIN KURALI

1-Kesin kararınızı verdiyseniz, aile ve çevrenin baskılarına aldırmayın. Vicdanınızı ve aklınızı dinleyin. Kafanızın karışmasına izin vermeyin. En kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir.

2-Eşinizi asla bir düşman gibi görmeyin. Onun da insan olarak hakları ve duygularının olduğunu asla unutmayın. Çocuklarınız da varsa hayat boyu yüz yüze bakacağınızı unutmayın.

3-Ayrılmayı bir felaket olarak değil, yeni bir yaşama başlama fırsatı olarak görün. Özlediğiniz, düşlediğiniz hayatın planlarını kurun.

4-Çocuklarınızın önünde asla boşanma konusunu konuşmayın. Ya dışarı gidin ya da onlar yokken konuşun. Çocuklarınıza dert yanmayın, asla ve asla eşinizi karalamayın.

5-Duygularınızı, özellikle öfkenizi kontrol edin. Eşinizin sizi suçlaması ve kızdırması karşısında durumu eşitlemeye çalışmayın. Duygularınızı ve egonuzu tatmin etme peşinde olmayın.

6-Eşinizle bir ortaklığı bitirdiğinizi varsayın. Ayrıldıktan sonra onun üzerinde bir hak iddia etmeyin. Yoluna çıkmayın. Zihninizi ve mesainizi yeni bir yaşama yoğunlaştırın.

7-Çocuklarınızı düzenli olarak alın ve birebir vakit geçirin. Onların eğitimleriyle ilgilenin. Okullarına gidin. Yaz tatillerinde birlikte tatil yapın.

8-Çocuklarınızın özel günlerinde (doğum günü, mezuniyet, nişan, düğün...) mutlaka yanlarında olun. Çocuklarınızdan değil eşinizden ayrıldığınızı unutmayın.

9-Ayrıldıktan sonra hemen evlenmeyin. Ayrılık travmasını atlatana kadar ciddi hiçbir ilişkiye girmeyin. Duygusal boşluk dönemlerinde sağlıklı karar verilemediğini unutmayın.

10-İşinize konsantre olun. Seyahatlere çıkın. Arkadaş ve dostlarınızla daha sık birlikte olun. Mutlaka spor yapın. Düzenli beslenip vaktinde uyuyun. Kederden kendinizi alkole vurmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder