Gündem Evlilik kursuna katılmayan evlenemeyecek!

Evlilik kursuna katılmayan evlenemeyecek!

Paylaş
Evlilik kursuna katılmayan evlenemeyecek!

Kırşehir'de 'Bilerek Evlenelim Projesi' ile evlenecek çiftlere zorunlu ders veriliyor

Kırşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, belediye ile ortaklaşa ‘Bilerek Evlenelim Projesi'ni uygulamaya koyarken, gelin ve damat adaylarına 1'er hafta evlilikle ilgili eğitim verilecek. Kırşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi'ni faaliyete geçirirken Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce Kırşehir Belediyesi ile ortaklaşa ‘Bilerek Evlenelim Projesi'ni uygulamaya koyacak.

Haberin Devamı

Gelin ve damat adaylarına 1 hafta evlilikle ilgili eğitimden geçirileceğini ve kursa katılmayanların belediye tarafından nikahlarının kıyılmayacağını belirten Kırşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı, “Günümüzde toplumsal çözülme ve modernist eğilimler Türk Aile yapısını tehdit etmeye başladı” dedi. Aile yapımızı güçlendirmek ve aile içi iletişimi sağlamak amacıyla Aile Danışma Merkezi kurduklarını belirten Sosyal Hizmetler Müdürü Dalgalı, şöyle devam etti:

“Bu çerçevede eşlere danışmanlık, rehberlik ve eğitim hizmeti vermek amacıyla aile danışma merkezini kurduk. Burada evlilik öncesi eş adaylarına rehberlik danışma hizmeti vereceğiz. Ayrıca boşanma öncesi çiftlere yönelik danışmanlık hizmeti sunacağız. Belediye Başkanlığı ile ortak yürüteceğimiz bir proje ile tüm gelin ve damat adaylarını birer hafta seminerden geçireceğiz. Çiftlerimizi evliliğe daha bilinç bir başlangıç yapmalarını planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Salih GÜNER/DHA