Dr. Haydar Dümen Evlilik tat vermiyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik tat vermiyor

Haberin Devamı

Gençler yıllarca flört ediyor. Evlilik erteleniyor ya da okulların bitmesi bekleniyor. Bu dönemde çift yüzeysel bir şeyler yaşıyor. Bunlar beyinde şartlanma yaratıyor. Her şeyin sakladığı o ilk gece hayal kırıklığı yaşanıyor. Çünkü eşler ilişkiden zevk almıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Benim kuşun sesi çıkmıyor

56 yaşındayım, kuşum eskisi gibi değil, sesi pek çıkmıyor. Doktora gittim, ilaç verdi ama öylece duruyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, anlaşılıyor ki kuşun iştahı yerinde. Gagası lokma peşinde, kanatları ise 40 yıllık yıpranmanın kalleşliğinde. Ne yapalım, hiçbir şey olduğu gibi kalmıyor. Önce dişler dökülüyor, kimsenin gıkı çıkmıyor. Biraz bel bükülüyor, baston imdada yetişiyor. Merdiven çıkarken nefes ve kalp zorlanıyor, sahibi “Yaştan kaynaklanıyor” diyor. Takma diş yapılıyor ama takma penise henüz ulaşılamadı. Onun yerine mutluluk çubuğu konuluyor. Dilersen bir üroloji uzmanına uğrayıver.

O sıvının nedeni nedir?

24 yaşında, evli bir kadınım. Vajinamdan sıvı geliyor. Acaba bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, eğer bu birleşme sırasında gelen sıvı ise doğal. Tahrik olduğun zaman gelebilir. Kokulu bir sıvı olduğunu sanmıyorum. Eğer öyleyse her zaman gelir. Günde birkaç kere iç çamaşır değiştirmen gerekir, leke bırakır ve kokuludur. Bu durumda bir kadın doğum uzmanına gidip tedavi olmalısın.

Kızlık zarı delindi mi?

19 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilimin penisi biraz vajinama girdi, kan geldi. Öpüştüğümüzde bile benden kanla karışık kan geliyor. Acaba kızlık zarı delinmiş olabilir mi? 5 santim girişle zar bozulur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının incindiği ve biraz zedelendiği aklıma geliyor. Bence 5 değil, 1-2 santim bile kızlık zarını zedelemeye yetiyor. O bölgelerle çok uğraşmasan, arkadaşınla da çok dikkatli davransanız her ikiniz için de iyi olur.

Kadınlardan tiksiniyorum

19 yaşındayım. Ben kadınlardan tiksindiğim için henüz ilişkiye girmedim. Ama bir yandan da çok istiyorum. Kendimi kötü hissediyorum. Bu tedavi edilebilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kendini gözlemeyi bırak. Kendinle bu denli hesaplaşma. Doğanın yapıcı kurallarına ve gelişimine bırak. Acele etme. Kadınlardan nefret etme duygunun analizi gerekebilir. Bunun için profesyonel yardım alabilirsin. En azından uzaktan bile olsa bu kapının kapalı olmadığına kendini hazırlamalısın. Sanırım tek başına bu yolu aşamayacaksın.

Onu seviyorum ama...

Sevgilimi çok seviyorum ama o evli. Ama mutsuz olduğunu söylüyor. Ben onunla ilişkiye girmeyi istiyorum ama evli olduğu için sıcak bakmıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii ki ilişkiye girmeyeceksin. Her şey bir yana adamın karısının hakkını yemeyeceksin. Bu yuvaya bir parazit gibi girmeyeceksin. Ve böylece de vicdan azabı çekmeyeceksin. Hadi kızım, herkes kendi yoluna.

Erken boşalınca ikinciye hevesim kalmıyor

28 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. Bir kızım var. 2 yıldır erken boşalıyorum ve ikinci kez ilişkiyi istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Bu tedaviyi olacaksın. Evliliğin kurtulacak. Bu açıdan mutluluğu da bulacaksın. Bu konunun hekimleri bizler ne güne duruyoruz?

Kız hamile kalır mı?

21 yaşındayım. Arkadaşımla ilişkiye girdik ama içine boşalmadım. Ama zevk suyu vajinaya değdiği için kız hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, sevgilin hamile kalmaz. Ama unutma bu sözün bir oranı vardır. Bana göre binde bir. Bu oran milli piyango oranından daha yüksektir. Ya çıkarsa gibi ya kalırsa? Bu son ihtimali hiç unutmayın.

Bozulmuş mudur?

23 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Ama biraz ileri gittik. Sanırım penisi 2-3 santim vajinama girdi. Koyu kırmızı 2-3 damla kan geldi. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarın zedelendi. (Belki de yırtıldı) Yapılacak şey, şimdilik bunları unutman. Ya da sıcağı sıcağına tam üstüne gitmen. Yani sevgilinle olayı paylaşman. Bundan sonraki ilişkilerin için de karar vermen.

Zararı olur mu?

21 yaşındayım. Evlenmeden önce yüzeysel ilişkiler yaşamak evlendikten sonra zararlı olur mu? Ne açıdan zarar verir? Bizim evlenmemiz için 4-5 yıl gerekiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, seni klitoris orgazmına alıştırır, vajinal orgazm zorluğu çekersin. Ama bu da bir kural değil. Bilinen şu ki, 4 yıl da bu yöntemle zaman geçirilmez. Çünkü o sorunlar yaratıyor.

Evlenince ne olacak?

23 yaşındayım. Cinsel organım 10 santim. Bu bende dengesizlik yapıyor. Evlendiğimde bu durum bana sorun yaratacak diye korkuyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sorun olacağını sanmıyorum ama yine de doktora görünsen, kasık yağın fazlaysa onu aldırsan. Ya da bire bir moral yani teknik bilgilerle kendini kompleksten kurtarsan diyorum.

Öyle sık ilişkiye girmek istemiyorum

Herkes sık ilişkiye girmek istediğini söylüyor ama benim canım o kadar sık istemiyor. Bende bir sorun mu var? Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, acelen ne? Malı biri kaptı, kaçırdı da götürüyor mu? Onlar öyle, sen böyle. Sen kendine bak. Bekarsan evlendiğinde işler yoluna girer.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutsuzsanız gülemezsiniz. Gülmezseniz mutlu olamazsınız... İşte evrensel bilmece. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder