Dr. Haydar Dümen Evlilik tehlikeye giriyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik tehlikeye giriyor

Haberin Devamı

Erkek ergenliğe girip mastürbasyonla tanışıyor, evlenene kadar da böyle yaşıyor. Mastürbasyonun fazlası zarar. Çünkü alışkanlığa dönüşüyor, evlilikte sorunlara yol açıyor ve erkek eşiyle ilişkiye girmekten tat almaz oluyor.

BÖYLE SORU YOK!

Sürekli kavga ediyoruz

22 yaşındayım. 2 yıldır sevgilim var. Kız ilişkiye girmek istiyor, ben hazır hissetmiyorum. Sürekli kavga ediyoruz. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşlarda erkeklerin tümü ilişki ister. Kızların ancak yüzde 10’u ‘Olsa da yesek’ der. Bu psikolojik kökenli, hormon salgılarıyla besili, ezeli ve köklü duyguların tek engeli sosyal değerler ve iradedir. İrade gülümserse, kız şıkıdım şıkıdım oynar. Kahkahayla gülerse göbek atar. Senin niye hazır olup olmadığını bilemem. Kızın da isteğine olabilir diye fetva veremem. Bir gün perhizi bozacaksın, kız aradığını bulacak, sadece aktris ve aktörler değişecektir. Aklı ve irade ise doğru yolu gösterecektir.

Karım orgazmı unuttu

34 yaşındayım, 6 yıllık evliyim. Karımla her şey güzeldi. 3 yıldır karım isteksiz, orgazmı unuttu. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, aynı yemek, aynı manzara, aynı döşek, aynı masa... Saat 23.00 yatağa. Saat 07.00, kalk ayağa, otur masaya. Kadın şimdiden akşamki yemeği düşünüyor. Erkeğin keyfi kaçık, aklı dolaşık. Beden, sistem, organlar ise 6 yıldır hep aynı şeye alışık. Buna monotonluk denir. Tek başına bu bile, cinsel yaşamın katilidir. Olumsuzluklar da hep o saatlerde akla gelir. Oturur yüreğine, başlar kemirmeye. Dayanana aşkolsun, aç koynunu kuş konsun. Bu sırada kuş da karton olur, yürekte donar kalır. Çare: Önünde 40 yıl için ne yap yap, kazan eşini, salla başını, al maaşını.

Her seferinde böyle mi olacak?

21 yaşında kızım. Sevgilimle ilk kez ilişkiye girdim, canım yandı. Her yerim ağrıyor. Hep böyle mi olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, hoyrat sevgilinin ilk denemesi olduğunu sanıyorum. Acılarını ve ruhunun incinmesini buna bağlıyorum. Yangından mal kaçırır gibi ya da denizde boğulan birine, yüzme bilmeyen kurtarıcı gibi bir şey. Bu tür rastlantılı ilişkilerde öyleyken böyle olur. Ağzındaki lokmayı çiğnemesini bile bilmeyen bir kişi, salyalarını da tutamıyorsa, arada bir de konuşarak bilgiçlik taslıyorsa, yandı ağzına düşen lokmalar. Okurum, senin olayın her ikisine de uyuyor. Zamanı gelince evleneceksin, her şey yoluna girecek. Ne ağrı kalacak ne acı, umarım hesap kitap yerine oturacaktır.

Boyum uzar mı?

17 yaşındayım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararlarını bilmiyorum. Sivilce yapar mı, boyumun uzamasını engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu sayı fazla diyorum size. Çıldırtmayın beni! Sivilce yapmaz. Bana göre boyunu kısaltmaz ama her şeyin fazlası bir yerde düzeni bozar. Erken boşalmaya koşullar. Evlendiğinde eşinden zevk alamama gibi bir durum yaratır. İdareci yani orkestranın şefi iradeniz olsun.

Eğrilik etkili mi?

27 yaşındayım, 1 aylık evliyim. Erken boşalıyorum. Geciktirici prezervatifler bile etkili olmadı. Bir de penisim eğri. Acaba eğrilik erken boşalmada etkili olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma için psikiyatırları tercih et. Üroloji uzmanı arkadaşlar da sana yardım edebilir. Seçim tercih senin. Çünkü tedavisi var.

Sorun yaşar mıyım?

16 yaşındayım. Penisim normal göre büyük. Sizce bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ölçü sınırını aşmış. İdareli kullanmaya alış. Ayrıca onun bunun canını yakma. Diyeceklerim bu kadar.

Kaç günde bir ilişkiye girmeliyim?

26 yaşındayım. 1 yıldır evliyim. Her gün eşimle ilişkiye giriyorum. Sporcuyum. Biraz performansımı etkiliyor. Acaba bunun bana bir zararı olur mu? Kaç günde bir ilişkiye girmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, eşine sor. Bedenin tolore ediyorsa, eşin de memnunsa her gün olabilir. Ama şunu gün aşırıya çevirseniz. Haftada 3, bazen 5 olsa. Yani matematiksel bir düzen yerine birliktelikte isteklerinize kulak verseniz ve gerçekten özleyerek birbirinize sarılsanız ne güzel olur.

Sertleşince çok utanıyorum

17 yaşındayım. Cinsel organım her yerde hareketleniyor. Artık saklayamıyorum ve utanıyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, elleşme ona. Karışma ona. Fazla da bulaşma. Altına dar, üstüne geniş elbiseler giy. Kimse ne olduğunu anlamaz.

Yırtılmış olabilir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim acıyor deyince bıraktık. Eve gittiğinde iç çamaşırında kan görmüş ve kızlık zarının bozulmasından korkmuş. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, zedelenmiş olacağı daha akla yakın. Her neyse olan olmuş. Dikkatli olun. Bunu da unutun.

Günde 7 kez mastürbasyon zararlı mı?

18 yaşındayım. Günde 7 defa mastürbasyon yapmak zararlı mı? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 7 az 17’ye çık. Sen ne diyorsun? İşin gücün, aklın, mantığın, iraden sıfır mı? Önce haftada 7’ye sonra ayda 7’ye in bakalım. İşte hesap, işte meydan.

Ya çok üzülürse?

19 yaşında kızım ve erkek arkadaşım var. Öpüşüyoruz, zevk almıyorum. Sevgilim zevk aldığını söylüyor. 1-2 yıl içinde evlenmeyi düşünüyoruz. Ben ilk geceden korkuyorum. O sürekli “Korkulacak bir şey yok” diyor. Onu üzmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, çok güzel bir atasözü var; ‘Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz’. Daha dere kenarına bile gelmemişsin. Ama 2 yıl sonrasına şimdiden ‘ahkam kestiriyorsun’. Erkek arkadaşını sevmeye devam et. Zaten şimdi en çok ona ihtiyacımız var. Sekse değil. Ona sıra gelince, onun da koşulları oluşunca dereler su gibi akar.

Nişanlım boşalamıyor

18 yaşındayım. 1 yıldır beraberiz. Bir ay önce nişanlandık. Henüz ilişkiye girmedik ama kız arkadaşım boşalırken çok acı çektiğini söylüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, daha evlilik merdiveninin ilk basamaklarındasınız. Bir süre yavaş tempo. Kayganlaştırıcı ve pozisyon seçeneklerini deneyerek birbirinize alışın. Ama birkaç ay sonra acı ve ağrılar devam ediyorsa önce bir kadın doğum uzmanına sonra psikiyatriste başvurun.

Film izlerken öpüştük

19 yaşındayım. Sevgilim bize geldi. Film izlerken öpüştük, vajinasına dokundum. Onu kaybetmek istemiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, ortada fol yok, yumurta yok. Çünkü kız sana bir şey söylememiş. Belki hoşuna gitti. Niye kaybedeceksin ki? Konuyu ona açma. Doğal davran. Girişimi ona bırak.

5-6 damla kan geldi

19 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken elim içeri girdi, ağrı hissedince çektim. 5-6 damla kan geldi. Zarın yırtılmasından korkuyorum. Yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanki bir zedelenmeden söz ediyorsun. Evlendiğinde kanayacağını sanıyorum. Dert edinme.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın dili gözler, sözler, ellerde yazılıdır, okumasını bilene. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder