Gündem Evlilik vaadiyle zorla fuhuş

Evlilik vaadiyle zorla fuhuş

Paylaş
Evlilik vaadiyle zorla fuhuş

Diyarbakır'da genç kızları evlilik vaadi ile kandırıp, tehdit ve şantajla fuhuşa sürükledikleri iddia edilen 16 kişi yakalanırken, 11 kadın fuhuş çetesinin elinden kurtarıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, aylar süren teknik takip ve izleme sonunda fuhuş çetesine yönelik kent merkezi ve Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 31 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Çetenin, aralarında kadınların da bulunduğu 16 üyesi gözaltına alındı. Operasyonda 1 tabanca ile 15 cep telefonu ele geçirildi. Çeteyi cezaevinde bulunan elebaşılarının yönettiği belirtilirken, zorla fuhuş yaptırıldığı belirtilen 11 kadın da koruma altına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AİLELERE UYARI

Çete üyelerinin evlilik vaadi ile para ve hediyeler verip kandırarak tehdit ve şantajla fuhuşa sürükledikleri belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, çete üyesi bir kadının Ocak ayında Hatay’da evlilik vaadiyle bir vatandaşı dolandırdığını söyledi.

Aileleri çocuklarına sahip çıkmaları yönünde uyaran Sağlım, şöyle dedi: "Çocuklarımızın arkadaşlarına dikkat etmemiz lazım. Çocuklarımız kimlerle görüşüyor, düzgün kişilerle mi, yanlış insanlarla mı geziyor.

Bir de çocuklarımıza bakalım, verdiğimiz parayla orantılı mı harcama yapıyor. Eğer sizin verdiğinizden çok fazla harcama yapıyorsa, veliler olarak bunun arkasında durmak ve araştırmak lazım.

Çocuklarımıza yakın olalım. Çocuklarımız bir hata yaptığı zaman, ’Anne baba ben bir yanlış yaptım’ diyerek onlara gelebilmeleri lazım. Ailesinden bu anlamda korkmaması lazım ki, bir batağa sonuna kadar gitmesin.

Dolayısıyla çocuklarımıza dost, arkadaş olalım. Tabi ki anne babanın bir otoritesi olsun ama, korku kültürüyle yetiştirmeyelim, korkutmayalım."

Polisteki soruşturmaları tamamlanan 16 şüpheli, ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’örgüte üye olmak’, ’örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak’, ’fuhuş için yer temini yapmak’, ’zorla fuhuş yaptırmak’, ’tehdit ve evlilik vaadiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DHA