Dr. Haydar Dümen Evlilik yara almasın
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik yara almasın

Haberin Devamı

Evlilik zor bir karar ve onu ömür boyu devam ettirebilmek büyük fedakarlık istiyor. Abartılı hareketler, güven sorunları, cinsellikte yaşanan mutsuzluklar evliliğe gölge düşürür. Öncelikle hazır olmayı bekleyin. Erken yaşta, ayaklar yere sağlam basmadan yapılan evlilikler uzun süreli olmaz. Dikkatli kararlar alın ki hayat kâbusa dönmesin.

Cinsel hayatım hep düzensiz mi gidecek?

23 yaşındayım. Geçtiğimiz günlerde bir başka kızla ilişkiye girdim. Cinsel yönden beni tatmin etti. Nişanlımla ilişkiye girdiğimizde bir türlü tatmin olamıyorum. Ayrılmak da istemiyorum çünkü onu çok seviyorum. Bir ömür cinsel hayatımın kötü gitmesinden korkuyorum. Bana yardımcı olun.

CEVAP Değerli okurum, öteki arkadaşın belki yeni bir heyecandı. Genellikle böyle olur. Çok az da olsa tersi olur. İnsan ruhu değişkendir. Yeni heyecanlara hazır potansiyel taşır. Nişanlınla ileride cinsel yaşamınızın ne olacağını kestirmek zor. Seni tatmin eden kızla evlenmiş olsan bunun da süresini kestirmek aynı oranda zor. Çünkü evlilik ve sevgililik çok farklı şeylerdir. Bence evlenmeye daha hazır değilsin. Bir süre daha bekle ve sonunda karar ver.

İlişkiden zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum

25 yaşında bir kadınım. İlk ilişkimden hiç zevk almadım, diğer ilişkilerimde de böyle devam etti. Normal şekilde bir türlü orgazm olamıyorum, bu durum beni üzüyor. Zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum.

CEVAP Değerli okurum, inan ki kadınların yarısı senin gibi. Bu vajina dokusunun özelliğinden kaynaklanıyor. Çünkü vajina cinsel birleşmeye değil, doğuma programlanmış bir organdır. Zamanla bazı aşamaları öğreneceksin. Bildiğin yönteme devam et. Onu da yapıp yine orgazm olamayanları düşünürsen sen ortanın iyisi bir notla sınıfı geçtin. Çok kendini sorgularsan işin zorlaşır. Ama unutmayalım ki, burada erkeğin ustalığının da büyük rolü vardır.

Bir prezervatifi 3 kez kullanıyoruz

Evliyim. Eşimle haftada 3 kez ilişkiye giriyoruz. Maddi durumumuz pek iyi değil. Bu yüzden en fazla bir tane prezervatif kullanıyoruz. İkinci kez kullanırken yıkıyoruz. Bunun bir zararı var mı? RUMUZ: TEMİZLİKÇİ

CEVAP Temizlikçi, bana ne soruyorsun? Bu işin ustası sensin. Temizlik neyle, nasıl yapılır, iyi bilirsin. Sen yoluna devam. Bol maaşlı bir mekanizmanın başına getirileceksin. Sana “Usta temizle şu partinin çürüklerini ya da yolsuzluğun düdüklerini” diyecekler. Bir süre sonra kadrini, kıymetini bilecek, seni baş tacı edecekler. Prezervatif üzerine biraz daha çalış. Mutlaka sabunla. Sonra alkole batır. Ardından limon suyuna yatır. Orada bir saat dinlensin. Dokuları vitaminlensin! 3-5 kullandıktan sonra çürümesin diye ikinci aşamaya geç, prezervatife koyu renkli yiyeceklerin suyunu seç. Biraz da kırmızı şarap... Şimdi dua sırası, biraz bana sabır Yarab.

Devamı 2. sayfada...

Yarım saatten önce boşalamıyorum

Bir hafta önce geneleve gittim ama çok geç boşaldım. Zamanla düzelir diye düşündüm ama bir türlü olmuyor. Oradaki kadınlar bu sorunu size yazmamı istedi. Boşalmam yarım saat sürüyor. Ne olur bana bir çare bulun.

CEVAP Değerli okurum, şimdilik dokunmayalım bu aslana. O kendi kafesine girince yani evlenince bir düzen kurulacaktır. O düzende de aslan terbiyecisi ve bakıcılar yani biz uzmanlar bu konuda sana yardımcı olacağız.

Eşim farklı arayışlar içine girdi, beni aldatır mı?

27 yaşında, 5 yıldır evli bir kadınım. Eşimle cinsel hayatımız iyi gidiyordu. Ama son zamanlarda eşim farklı arayışlar içine girdi. Bu yüzden başka kadınlarla birlikte olmasından çok endişe ediyorum. Onun ilgisini sıcak tutabilmek için ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP Değerli okurum, eşinin farklı arayışları erken başlamış. Ama daha erken başlayanlar da bir hayli var. Tıbbi sakınca olmadığı sürece iki tarafın da istemesi koşuluyla tıp bilimi bu konuda çiftlerin yatak odasına karışmıyor. Eşinin başka kadınlara gidip gitmemesi de ayrı bir sorun. İçinde varsa, sen ne yaparsan yap, onun gözü de, ilgisi de dışarı kayar. İçinde yoksa, monotonluğu kırar, yatak odanızı biraz renklendirirseniz sanırım hiçbir sorununuz kalmaz. Bir 3 yıl daha geçtikten sonra biz yine bu köşede ve hayattaysak yeniden konuşuruz.

Devamı 3. sayfada...

Mastürbasyon yapmayınca kasıklarım ağrıyor

15 yaşındayım ve günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen birkaç gün için bırakmaya karar veriyorum ama 2-3 gün içinde kasıklarım ağrımaya başlıyor. Boşalınca rahatlıyorum. Bu önemli bir sorun mu?

CEVAP Sevgili okurum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Organı çok çalışmaya alışınca salgılar da ona göre tempoya giriyor. Ve bu tür ağrılar yapıyor. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo hem uzun vadede sağlığını korur. Hem de evlendiğinde dengeler sağlanır.

Sevgilimle seviştik ama bir türlü boşalamadım

24 yaşındayım. Geçen hafta kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Ancak tüm çabalarımıza rağmen ben bir türlü boşalmayı başaramadım İlişkiden sonra mastürbasyon yaptığımda boşaldım. Ne olmuş olabilir? Acaba benim sorunum nedir?

CEVAP Sevgili okurum, sen mastürbasyona alışmışsın. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma, zorlama. Evlilik koşulları gibi uzun süreli birliktelik oluştuğunda cinsel birleşme sırasında boşalırsın.

İstekliyim ama başarısız oluyorum

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder