Dr. Haydar Dümen Evlilikteki labirent
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikteki labirent

Haberin Devamı

Evlilik birbirini seven iki kişinin bir ömür yaşamak için aynı çatı altında buluşması. Ama adı üzerinde iki insan, iki ayrı karakter. Tabii cinsellik evliliğin olmazsa olmazı. Bu yüzden eşlerin birbirine uyumu çok önemli. Unutulmamalı, sevgi başka, seks başka.

BÖYLE SORU YOK!

Akbabayı görünce...

18 yaşındayım, kadınlarla arkadaş oluyorum ama kuşum akbaba gibi. Görünce kadınların nutku tutuluyor. Bir çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, beni düşündüren o akbaba değil, şu kadınlar. Sana da maşallah! Daha ötmesini bilmeyen, önüne düşen nimeti bile yani eti yiyemeyen akbabanın sahibi sen nesin? Kadınları nasıl ve neyinle etkilersin? Şaklabanlık mı yaparsın, uyur numarasıyla kucaklarına mı yatarsın? Sonra uyanıp “Aldattım seni” diye üzerlerine mi atlarsın? Dünya hali bir bilmecedir ki çözmeye çalışmak boşuna. Çünkü her kadında şifre ayrı ama pek çok erkekte ise aynıdır. Hocan sana sabır, akıl dilesin, işine bak yahu desin!

Acaba nasıl uzatırım?

40 yaşındayım, 14 yıllık evliyim. Sizin köşenizi okuduktan sonra fark ettim sorunum var. Penisim 7 santim. Nasıl uzatırım? Eşim rahatsız.

CEVAP

Değerli okurum, kilonu öğrenip ona göre yanıt vermeliyim. Sizler leb demeden leblebiyi anladığımı mı sanıyorsunuz? “Öksürdüm, zarım bozuldu mu?” diye soru soran kızlar var. Görücü usulü desen gözler hep dışarıyı görür. Olayın mekanizması hakkında ipucu alınıp bilinmez. Diyelim ki normal kilodasın, organ da demir atmış 7 santime. Yola devam ederek kadını mutlu edecek formüller bulacaksın. Ruhtan başlayıp bedende dolaşıp özel bölgelerde duraklayıp hedefe ulaşacak, o yoldaki uyarıcı noktaları da keşfedeceksin.

Küçük diye kaçıyorum

9 yaşındayım, çok sevgilim oldu. Hepsi ilişkiye girmek istedi. Penisim 9 santim. Küçük diye kızlardan kaçıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Kaçmaya devam okurum. Kesin teşhisimi de koyuyorum, penisin cinsel işlevini yerine getirecek boyuttadır. Gel şaşırtıcı tabloya bakalım. Nasılsa ilişki isteyen erkekler kadar kızlar da bu yolda öne çıkıyor. Üzerine gitmeyelim, sana kaçmalar temenni edelim. Çünkü cinselliği santimlerle değil, engin ruhun esintileriyle yakalamalısın. Kız nedir, beklentileri nelerdir, olay ette, kemikte mi psikolojinin derinliklerinde mi, bunu iyi öğrenin. Sonra organı ölçün; 9 santim. Hey ufaklık, gelen nimetler sana bağlanırsa kerameti kendinde arama!

Kocam kadar istekli değilim

35 yaşında, evli, 2 çocuk annesiyim. Eşimle iyi anlaşıyoruz. İyi bir birlikteliğimiz varsa ertesi gün daha iyi geçiyor. Kocam çok istekli, ben onun kadar değilim. Bana dokunmasa yatıp uyusam daha mutlu oluyorum. Birbirimizi seviyoruz ama cinsel hayatımız kötü gidiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bazı evliliklerde cinsel birleşmenin ertesi güne yansıyan olumlu mutlulukları vardır. Burada karşımıza çıkan sorun erkeğin aşırı istekli olması. Kadın anneliğe programlanınca cinsellik ikinci planda kalıyor. Sevgili okurum, tombaladan şansına bu çıkmış. Bu konuda eşinin yardım istemesi gerekir. Karşılıklı birbirinizi seviyorsunuz. Ana mesajımız burada: Sevgi başkadır, seks başkadır.

Çok çekingenim

21 yaşındayım ve hiç kız arkadaşım olmadı. Çok çekingenim. Bunu nasıl kırabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, biri sana, bir kız arkadaşı tanıştırsa da konuşarak, neşelendirerek oyalayamazsan o kız seninle arkadaş olmaz. Bu nedenle cinsel düşünceyi geri plana at, arkadaş ol. Onlarla dertleş, konuş, akıl ver. Önce erkek yani ağabey ol. Sonra ağabeyliği ikinci plana alırsın, erkeklik ön plana gelir. Ortam oluşunca da doğa sizi mıknatıs gibi birbirinize çeker.

Hiç ilişkiye girmedim

30 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Tam sertleşmediği için ilişkiden kaçıyorum. Yakında evleneceğim. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, biraz geç kaldın. Cinsellik trenin kaçtı. Ama arkasından hızlı koşarsan yakalarsın. Sen 15 yıl yemeğini elinle yedin diyelim. Bir gün önüne çatal, bıçak ve kaşık konuluyor ve “Artık yemeğini bununla ye” diyorlar. Üstüne döker, etrafa rezil olursun. Her şey bir öğrenme sürecinden geçer. Artık senin öğrenme sürecin evliliğe kaldı. Çok geç kalmadan evlen.

Beni oyalıyor mu?

Kız arkadaşımla 2 yıldır haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. Ama kızlık zarı yırtılmadı. Kız önceden ilişkiye girmiş olabilir mi? Sevgilim beni oyalıyor olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşının bakire olduğuna rapor veriyorum. Sapasağlam, pırlanta gibi bir kız. Onun değerini bil. Öyle mi, böyle mi gibi kuşkular yüzünden onu incitme. Sevgiyi öğren. Sevgi varsa ufacık bir zar parçasını düşünme bile.

Hamile olabilir mi?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla kızlık zarına kadar gitmeden ufak bir ilişkide bulundum. Ama hiç içine boşalmadım. Yine de hamile kalmasından korkuyorum. Acaba böyle bir şey olur mu? Test yapsak mı?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın gebe kalmış olabilir de olmayabilir de. Biraz bekleyin.

İlişkiden zevk almıyorum

24 yaşında, 3 aydır evli kadınım. Eşimle normal bir birliktelik yaşamamıza rağmen zevk alamıyorum. Alsam bile orgazm olamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zaman lehine işleyecek. Evliliğinizin öğrenme ve birbirinize alışma aşamasındasınız. İki ayrı ruh acemilik çekebilir. Bazı kadınlar cinsel birleşmelerde orgazmı yakalayamaz. Sanırım bu konuda bilen birilerinden bazı öneriler almak zorundasınız. Her birleşmede kuşkulu ve tedirgin olursan işin zorlaşır.

Ne zaman boşalırım?

14 yaşındayım, penisim 5 santim, kötü mü? Bir de ben ne zaman boşalırım?

CEVAP

Değerli yavrum, yumurtaların küçükse ki bana göre öyle hemen üroloji ya da endokrinoloji uzmanına başvuracaksın. Bunun için de yazılabilecek ilk reçete için derdini anne-babana söyleyeceksin. Onlar seni alıp götürecekler. Orada her şey aydınlanacak.

Gebe kalır mı?

19 yaşındayım, kız arkadaşım ile sevişirken genital bölgesine boşaldım. Gebe kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalması zayıf bir ihtimal. Ama olabilir de. Dikkat, dikkat!

Orgazm olamıyorum

7 aylık evliyim ve eşimle ilişkiye girdiğimde zevk alamıyor, orgazm olamıyorum. Bu acaba psikolojik olabilir mi? Bir de hamile kalamazmışım. Acaba bu doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalırsın. Hamile kalmamanın orgazmla ilgisi yok. Ama acıyı yok etmek gerekir. Gereken yerlere başvurursun.

Zararı nedir?

18 yaşındayım, günde 2 defa mastürbasyon yapıyorum. Bana ne gibi zararları olur?

CEVAP

Değerli okurum, uzun vadeli korkuları unut. Haftada 2 kere mastürbasyon normal. Kendinle kavga etme. Mastürbasyon sırasında ufak aralar vererek süreyi uzat. Bu gelecekte erken boşalmanın önünü kesecek, seni normal boşalmalara şartlayacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzellik doğanın baş yapıtıdır. Çoğu zaman çiçeklerde, hayvanlarda nadiren de insan ruhunda karşımıza çıkar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder