Gündem Evliya Çelebi'yi müstehcen buldular

Evliya Çelebi'yi müstehcen buldular

Paylaş
Evliya Çelebi'yi müstehcen buldular

Evliya Çelebi'yi müstehcen buldular

Avrupa Konseyi'nin "21.yüzyılda insanlığa yön veren en önemli 20 kişiden biri" olarak seçtiği ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin "Seyahatname"si, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nca "müstehcen" bulunup toplatılması istendi.

Habertürk gazetesinden Sultan Uçar'ın haberine göre, MEB, daha önce "100 Temel Eser" arasında gösterdiği ve Metropol Yayınevi'nden çıkan "Seyahatname'den Seçmeler" adlı kitabın, artan şikayetler nedeniyle toplatılmasını istedi. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce 81 il müdürlüğüne bu konuda bir yazı gönderdi.

KİTAPTAN BÖLÜMLER...

"Sultan IV. Murat'ın huzuruna çıkarılan burnu olmayan çocuğun babası Hacı Envar'a çocuğun ana rahmine kadir gecesi ya da bayram gecesi besmelesiz düşüp düşmediğini sordular. Babası, 'Vallahi, yiğitlik anımızda, kendimizden geçmiş vaziyette kurban bayramı gecesinde eşimle oynaşırken, 'Bismillah' demek hatırıma gelmedi. Vücuduma bir titreme geldi. Biz de fazlaca kendimizden geçmişiz. Sabahleyin de gönlümüz bitkin durumda bayram namazını kılmadım. İşte o gece eşim hamile kalmış." (sayfa 172)


"Mehmet Han, halamızla yakınlık kurdu, Sultan Beyazıd-ı Veli ondan doğdu. Cem Şah ve Nureddin Şah hep halamızdan doğdular." (sayfa 56)