Siyaset 'Evren'den ne farkın var?'
Paylaş
'Evren'den ne farkın var?'

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a şöyle seslendi: 'Tarafsız olan bertaraf olur' diyor. Yani 'Onları yok edeceğim' diyor. Kenan Evren'in yaptığından ne farkı var?

ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SKYTürk Televizyonu’na yaptığı açıklamalarda Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Başbakan Erdoğan’ın referandum konusunda iş dünyasına yaptığı “Evet mi hayır mı diyorsunuz? Tavrınızı belli edin. Tarafsız olan bertaraf olur” sözlerini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

‘DEMOKRASİ ASKIDA’

Yani ‘Ben onları yok edeceğim’ diyor. Bu demokrat bir anlayış mıdır? Kenan Evren’in yaptığından ne farkı var? Valiler ve kaymakamlar ‘Hayır’ denmesini yasaklıyorlar.

‘Evet derseniz size yardım yapacağız’ diyorlar. Sonra da ‘Ülkede demokrasi var’ diyorlar. Demokrasi yok. Demokrasi AKP tarafından askıya alınmıştır.

‘BU MU DEMOKRAT!’

Önümüzdeki günlarde Brüksel’e yapacağı ziyarette Başbakan Erdoğan’ı Avrupa Birliği’ne şikayet edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Siz işadamlarından ‘Evet’ demelerini istiyorsunuz. Böyle demokrasi anlayışı nerede var? Özellikle AB yetkilililerine söylüyorum: Sizin ‘Demokrat’ diye övdüğünüz adam bu işte.

‘DEDEM AKŞEHİRLİ’

Kılıçdaroğlu, “Dersimli olduğunu gizliyor” diyen Erdoğan’a şu yanıtı verdi: Doğum yerim TBMM sitesinde yer alıyor. Tuncelili olduğumu, bundan övündüğümü söyledim.

Tunceli farklı, Dersim farklı coğrafyadır. En büyük dedelerimizden biri Akşehir’dedir. Horasan’dan Akşehir’e oradan da Dersim’e gitmişler. İnsanın soyu, inanışı siyasetin konusu değil.

2

Haberin Devamı