Türkiye (Son Dakika) Evsize verilen ev hapsi kaldırıldı

Evsize verilen ev hapsi kaldırıldı

Paylaş
Evsize verilen ev hapsi kaldırıldı

İstanbul Kadıköy’de sokaklarda yaşayan Barış Alkan için mahkeme tarafından verilen ev hapsi cezası kaldırıldı. Alkan’a ayda bir kez karakola gidip imza verecek. Mahkemenin ilk kararı, 'Evsize ev hapsi verilir mi?' tartışması yaratmıştı

31 yaşındaki Barış Alkan, 14 Nisan'da Kadıköy Söğütlüçeşme'de uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama talebini reddederken, Barış Alkan için CMK 109/3 J maddesi gereğince, 'konutu terk etmemek suretiyle Adli Kontrol Tedbiri uygulanmasına' karar verilmişti. Bu kararın hukuk dilindeki karşılığı ise ev hapsiydi.



METROBÜS İSTASYONU VE ÇEVRESİNE ÇIKMASI YASAKLANMIŞTI


Kendisi gibi madde bağımlısı olan kişilerle birlikte sokakta yatan Barış Alkan'ın, mahkemede kendisine adres olarak tanımlanan Sögütlüçeşme Metrobüs istasyonu ve çevresine çıkması yasaklanmıştı. Bölgede görev yapan polisler Barış Alkan'ın bulunduğu yerden çıkmasına izin vermiyordu. Bulunduğu bölgeden dışarı adım atamadığını söyleyen Barış Alkan, "Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam 'suç' diyorlar. Evim olmadığı halde ev hapsindeyim" diye konuşmuştu.


SAVCI GÖZDEN GEÇİRME İSTEDİ, KARAR KALDIRILDI


Yeni gelişme olarak savcı, mahkemeye yeniden başvurarak eksik ve yetersiz adres bulunduğundan adli kontrol kararının gözden geçirilmesini istedi. İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği de ev hapsi kararını kaldırdı. Mahkeme, ayda bir gün olmak üzere en yakın polis amirliğine düzenli olarak başvurmak şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

Haberin Devamı