Türkiye (Son Dakika) Eylem Gülçin Kanık cinayetinde 3 tutuklama daha

Eylem Gülçin Kanık cinayetinde 3 tutuklama daha

Paylaş
Eylem Gülçin Kanık cinayetinde 3 tutuklama daha

Aydın’ın Didim ilçesinde yanmış cesedi bulunan Eylem Gülçin Kanık’ın cinayeti ile ilgili gelişmeler kan dondurdu. Katillerin Eylem Gülçin Kanık’ın önce boğup sonra yaktıkları belirlenirken, olay yerinde ele geçirilen prezervatif ise cinayet sonrası tecavüz olayını da gündeme getirdi

Olay, 7 Ekim Cumartesi günü, Çamlı Mahallesi Manastır Koyu mevkisinde meydana geldi.

Çevredekiler, yerde yatan yanmış bir kadın cesedi gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

MORGA GÖNDERİLDİ


Kimliği belirlenemeyen yanmış ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi ve kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


İlçedeki kayıp başvurularını incelemeyen ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını kontrol etti. Yapılan araştırmalar sonucu bulunan cesedin, Eylem Gülçin Kanık’a ait olduğunu belirlendi.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANMASI VARMIŞ


Değişik suçlardan aranması olduğu öğrenilen ve bir süre önce özel bir televizyon kanalında ‘Bugün ne giysem’ adlı programa yarışmacı olarak katılan Eylem Gülçin Kanık’ın yakalanmamak için kaçak yollarla Didim ilçesinden deniz yolu ile Yunanistan’a geçmeyi planladığı öğrenildi.


BOĞULARAK ÖLDÜRÜLÜP YAKILMIŞ


Kendisini para karşılığı Yunaistan’a geçirmeye vaat eden bir şebeke ile buluşan Eylem Gülçin Kanık’ın önce boğularak öldürüldüğü ve ardından da makilik alanda cesedinin tanınması için yakılarak terk edildiği belirlendi.

CESET GÖBEĞİNDEKİ PİERCİNGDEN TESPİT EDİLDİ


11 gün önce otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürülen büyük bir kısmı yanmış haldeki cesedin göbeğindeki piercingden yola çıkan ekipler, cesedin 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık’a ait olduğunu belirledi.

OLAY YERİNDE PREZARVATİF ELE GEÇİRİLDİ


Olay yerinde yapılan incelemelerde prezarvatif de ele geçiren ekipler cinayetle birlikte olayda tecavüz olduğunu da belirledi. Gülçin Kanık’ın ailesinden de DNA örneği alınacağı belirtildi.

3 TUTUKLAMA DAHA


Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda yanmış cesedi bulunan Eylem Gülçin Kanık cinayetine ilişkin baba ve iki oğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili tutuklanan şüpheli sayısı 5’e yükseldi.

Didim’de 7 Ekim Cumartesi günü Çamlık Mahallesi’ndeki makilik alanda ölü olarak bulunan Eylem Gülçin Kanık cinayetiyle ilgili tutuklu sayısı 5’e yükseldi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucunda dün akşam gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanırken soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri de gündüz saatlerinde 3 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan baba M.K (41) ile oğulları G.K. (17) ve Y.K. (16) emniyetteki sorgularının ardından Didim Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan baba ve oğulları tutuklandı. G.K. ve Y.K. İzmir’deki Şakran Cezaevine, baba M.K. ise Aydın Cezaevi'ne sevk edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Didim’de Çamlık Mahallesi’nde tuvalet ihtiyacı için duran 2 kişi, çalılıkların arasında vücudunun büyük kısmı yanmış halde bir ceset görmüş ve olayı polise bildirmişti. Ceset, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, emniyet güçleri olayla ilgili inceleme başlatmış ve cesedin Eylem Gülçin Kanık (37) olduğu ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili de daha önce E.D. ve S.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


MODA YARIŞMASINA KATILMIŞ


37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık’ın, 2011 yılında moda üzerine bir yarışma programına katıldığı ortaya çıktı.




Didim'de çıplak halde yanmış kadın cesedi bulundu

Haberin Devamı