Gündem Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

Paylaş
Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

Hakkari’de Emniyet Müdürlüğü binası ve polis servislerine yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü PKK üyesi, kent merkezinde çok sayıda silah ve mühimmatla yakalandı.

Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda bulunan ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü binası ile polis servislerine yönelik saldırı gerçekleştirmek üzere kent merkezine geldiği tespit edilen terörist, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alındı.

Ekiplerin uzun süren takibi sonrasında, akşam saatlerinde Dağgöl Mahallesi’ne doğru yaya olarak ilerleyen teröristin yakalanması için, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de katılımıyla operasyon başlatıldı.

Mahalledeki cadde ve sokakları abluka altına alan polis, yolda yaya olarak ilerleyen teröristi etkisiz hale getirerek, yakaladı.

Teröristin üst aramasında, 1 adet roketatar ile 4 adet roketatar mermisi, 5 adet el bombası, 1adet tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi bulundu.

Gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Güvenlik güçleri, mahallede, teröristle birlikte eylem hazırlığında olabileceği değerlendirilen kişilere yönelik geniş arama çalışması başlattı.