Gündem Eylem için 1 ay hazırlanmış

Eylem için 1 ay hazırlanmış

Paylaş
Eylem için 1 ay hazırlanmış

Taksim'deki intihar bombacısının 3 ay önce Habur'dan giriş yapan Vedat Acar olduğu öğrenildi

Taksim Meydanı’nı kana bulayan canlı bomba Vedat Acar'ın (24) 3 ay önce İstanbul'a geldiği, son bir ay ise Şirinevler'de kiraladığı evde eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tespit edilmemek için ağabeyi Sedat'ın kimliğini kullandığı belirtilen Vedat Acar'ın bombayı içine koyduğu buz kovalarını içkili restoranı olan ev sahibinden aldığı ortaya çıktı. 15'i polis 32 kişinin yaralandığı Taksim'deki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı Vedat Acar olduğu belirlendi.

>> PKK'YA 6 YIL ÖNCE KATILMIŞ

24 yaşındaki Acar'ın terör örgütü PKK'ya 6 yıl önce 2004 yılında katıldığı, Kandil Kampı'nda doktor kod adlı Fehman Hüseyin isimli kişinin yanında eğitim gördüğü iddia edildi.

EYLEM İÇİN 3 HAFTA HAZIRLIK YAPMIŞ

Acar'ın Kandil kampında eğitim gördükten sonra büyük bir eylem için 3 ay önce İstanbul'a gönderildiği öğrenildi. Ailesi Bağcılar’da yaşayan Acar’ın, 1 ay önce ailesinin yanından ayrılarak Bahçelievler Şirinevler’de bir ev kiraladığı tespit edildi. Acar'ın emlakçıya da göz tedavisi için “İstanbul'a geldim kısa süre için ev kiralayacağım” dediği, eylem talimatının gelmesinin ardından harekete geçip hazırlık yaptığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Acar'ın ev sahibi olan ve içkili restoran işleten bu kişiden saldırıdan 2 gün önce buz kovası istediği ev sahibinin de 15 tane buz kovası getirdiği öğrenildi. Bombacı Vedat Acar, 2 buz kovasını eylemde kullanılırken evde yapılan arama da ise 13 tane buz kovası ele geçirildi. Ayrıca evde yapılan aramada Sedat Acar adına düzenlenmiş kimlik ele geçirildi.

Bombacının polise yakalanmamak için bu kimliği kullandığı bildirildi. Soruşturma kapsamında Bağcılar ve Bahçelievler’de düzenlenen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Acar’ın ailesinden bazı kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

2004 YILINDA PKK'YA KATILMIŞ

Öte yandan İstanbul Valiliği’nce yapılan açıklamada, “31 Ekim 2010 Pazar günü saat 10.40 sıralarında İstanbul Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak yapılan menfur saldırı ile ilgili olarak, eylemin failinin tespiti amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda, eylemi gerçekleştiren kişinin, Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Vedat Acar isimli şahıs olduğu, 2004 yılında bölücü terör örgütüne katıldığı tespit edilmiş olup, olay ve şahsın irtibatlarına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Vedat Acar’ın Şirinevler’de kaldığı evi polis ekipleri buldu. Dün akşam saatlerinde eve baskın yapan polis, bomba yapımında kullanılan malzemelere el koydu. Vedat Acar’in Şirinevler’deki 4 katlı binanın birinci katını, bundan 3 hafta önce emlakçı vasıtasıyla 600 liraya kiraladığı ortaya çıktı.

Vedat Acar’ın evde 3 hafta boyunca bombalama eyleminin hazırlıklarını yaptığı ortaya çıktı. 24 yaşındaki Vedat Acar’ın çevredekiler ve komşuları tarafından tarafından fazla görülmediği, evine de erkek şahısların zaman zaman girip çıktıkları belirtildi. Bazı apartman sakinleri Vedat Acar’ın saldırı öncesi kaldığı dairenin alt katındaki lahmacun salonuna girdiğini söylediler.

Lahmacun salonunda çalışan bir kişi, "Gözünden rahatsızdı. Ameliyat olacağını söylüyordu. Biz ekranlarda çıkan fotoğraflarını gördük, benzettik. Biz zaten şüphelenirken polis ekipleri geldi. Bildiklerimizi onlara anlattık. Saldırı günü elindeki şemsiyeyi bıraktı. Sırtında bir çatası vardı. ‘Cerrahpaşa’daki işlemlerim olmadı. Gitmek zorundayım. Evin anahtarını ev sahibine teslim edersiniz’ dedikten sonra ayrıldı" dedi.

Haberin Devamı

Elvan EZBER-Hasan ÖRNEKOĞLU-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL