Gündem Eylem kararıyla seslerini duyurdu

Eylem kararıyla seslerini duyurdu

Paylaş
Eylem kararıyla seslerini duyurdu

Öğretmen adaylarının yapacağı mitinge günler kala Milli Eğitim Bakanlığı dün kararından sürpriz bir şekilde geri adım attı

360 BİN İŞSİZ ÖĞRETMEN

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yılda iki kez yapılan öğretmen atama sayısının bire indirilerek, şubatta yapılacak atamanın kaldırıldığını açıklamıştı. Bu karar Türkiye’de işsizlik mücadelesi veren 360 bin öğretmen adayını isyan ettirmişti. Öğretmen adayları, şubat atamasının kaldırılmasıyla 2008 ve 2009’da girdikleri KPSS sınavlarında aldıkları puanların yanacağını belirtmişti.

BAKANLIKTAN GERİ ADIM

Türkiye genelinde ‘Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’ (AYÖP) çatısı altında örgütlenen öğretmen adayları, 31 Ocak’ta Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda dev bir protesto mitingine hazırlanıyordu. Mitingde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’dan Şubat atamasının yapılmasını, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin kaldırılmasını isteyeceklerdi. Mitinge günler kala Milli Eğitim Bakanlığı dün bu kararından sürpriz bir şekilde geri adım attı.

Haberin Devamı

HAKLARI KAYBOLMAYACAK

Bakanlık açıklamasında, bu yıla mahsus olmak üzere 2008 ile 2009 KPSS’ye giren öğretmen adaylarının atamasının haziranda yapılacağını ve bu atamada 10 bin öğretmen alınacağını duyurdu. Bakanlık, gerekçesinde “Öğretmen adaylarımızın hak kaybına uğramalarını istemiyoruz” dedi. İkinci öğretmen atamaları da Ağustos ayında yapılacak. Adaylar bu atamaya ise 2009 ve Temmuz ayında yapılacak 2010 KPSS sonuçlarına göre başvuruda bulunabilecek.