Gündem Eylem tarihi şaşırttı

Eylem tarihi şaşırttı

Paylaş
Eylem tarihi şaşırttı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu ayın sonuna kadar süre verdiği Tekel işçilerine destek için bir araya gelen konfederasyonlar, sorunlar çözülmezse 26 Mayıs'ta genel eylem yapacaklarını açıkladı.

71 GÜNDÜR DİRENİYORLAR

Haberin Devamı

71 gündür direnişini sürdüren Tekel işçilerine destek amacıyla DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nda biraraya gelen Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen, KESK başkanları tarafından açıklanan eylem tarihi şaşırttı.

TEK GIDA-İŞ'E UYULACAK AMA...

Tekel işçisinin sorunlarına çözüm için hukuki girişimde bulunulduğu belirtilen açıklamada eylem tarihinin o kadar geç olmasına kimse anlam veremedi.

Uzak eylem tarihine rağmen açıklamada, “Konfederasyonlar bundan sonra da Tekel işçisinin iradesine uygun davranacak ve Tek Gıda-İş’in alacağı kararlara uyacaktır. Bundan sonra tüm eylemlilikler bu kararlar üzerinden şekillendirilecektir” denildi.

HERKES TEHLİKE ALTINDA

Tekel işçilerinin yaşadığı sorunların yakın gelecekte PTT, şeker fabrikaları, enerji işyerleri ve benzer işyerlerini kapsayacak bir tehdit oluşturacağı belirtilen açıklamada, hükümetten istenilenler şöyle sıralandı: Başta 4-C olmak üzere güvencesiz, kuralsız, esnek istihdam uygulamalarından vazgeçilmelidir. İşçilere ait olan işsizlik sigortası fonu amacı dışında kullanılmamalıdır.

Haberin Devamı