Gündem Eylem yapan engellilerin işine son verildi

Eylem yapan engellilerin işine son verildi

Paylaş
Eylem yapan engellilerin işine son verildi

Kocaeli'nde kendilerine kötü davranıldığı için işyeri önünde eylem yapan 18'i engelli 20 kişinin işine son verildi

Ayrıca Avrupa Birliği'nden hibe edilen 1 milyon 308 bin Euro kredi ile İzmit'in Akmeşe Köyü'nde 2006 yılında 72 dönüm arazi üzerinde ‘Bizimköy Engelliler Merkezi' kurulurken, proje Türkiye'ye örnek gösterildi.

Üretim merkezinde daha önce sigortalı olarak yaklaşık 100 kişi çalışırken, bu sayı önce 69'a düşürüldü. Engelliler, 4 gün önce başta buradaki müdür ve idari yöneticilerin kendilerine kötü davrandığını yemek ve çay molalarının kısa tutulduğunu ve söz verilmesine rağmen ücretlerinin 4 yıldır arttırılmadığını belirterek iş bırakma eylemi başlattı.

4'üncü gün sonunda 18'i engelli 20 kişinin iş akdi feshedildi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, çalışmak isteyen engellilere kapılarının açık olduğunu savunurken, bazı çalışanların “Aylardır maaş alamıyoruz” açıklamalarının asılsız olduğunu, çalışanların hiçbirinin aylık ücretinin aksatılmadan ödendiğini söyledi.

Burasının iktisadi işletme olduğunu, iş yapılan firmalara karşı yerine getirilmesi gereken taahhütler bulunduğunu anlatan Zeytinoğlu, şöyle devam etti: “İşbaşı yapmayan arkadaşların eylemi yüzünden işler aksadı. Üretim programının gerisine düşüldü.

İşletmemiz zarara uğradı. Bu durumu anlayışla karşılamak; disiplinden taviz vermek, çalışan personelin psikolojisini, kurumun prestijini, yöneticilerin otoritesini sarsacağı anlamı taşır.

Ayrıca eyleme katılan kişilerin iş akitleri, eylemlerini sona erdirmedikleri ve işbaşı yapmamakta ısrar ettikleri için sona erdirilmiştir.” Zeytinoğlu, çıkarılanların yerine yeni engelliler alınacağını ekledi.

Ebru UYGUR/Kocaeli (DHA)