Gündem Eylemci öğrencilere 'kayda değer' ceza

Eylemci öğrencilere 'kayda değer' ceza

Paylaş
Eylemci öğrencilere 'kayda değer' ceza

İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi'nde TEKEL işçilerine destek vermek için okul bahçesinde eylem yapan 24 öğrencinin cezası okuldan atılmak oldu

EYLEMİ BİTİRMEMİŞLER

İstanbul’un yeni ilçelerinden Çekmeköy’de Mehmetçik Lisesi öğrencileri, özlük hakları için Ankara’da eylem yapan TEKEL işçilerine destek verme kararı aldı.

200 civarında öğrenci 25 Şubat’ta okul bahçesinde toplanarak oturma eylemi yaptı ve “Tekel işçileri yalnız değildir” diye slogan attı.

Okul yönetimi anons yaparak ve öğrencilerin yanına giderek eylemi bitirmelerini istedi. İddiaya göre öğrencilerin büyük kısmı derslerine dönerken 24 öğrenci eylemi sürdürdü.

İL MÜDÜRÜ CEZAYI AĞIR BULDU

Okul yönetimi de bu öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu, 24 öğrencinin tasdiknameleri verilerek okuldan atılmaları kararı aldı.

İlçe Milli Müdürlüğü de 16 Mart’ta bu kararı onadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri sürerken “Bunun ne haber değeri var? Kayda değer bir şey değil” açıklamasını yapmıştı. İstanbul İl Eğitim Müdürü Muammer Yıldız cezayı ağır buldu.

Mehmet Akif ERDEM/DHA