Gündem Eyloşum böyle can verdi

Eyloşum böyle can verdi

Paylaş
Eyloşum böyle can verdi

Kastamonu Taşköprü'de yapılan Sarımsak Festivali sırasında çok talihsiz bir olay yaşandı

Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’nde, 24 Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel At Yarışları’nda kaza yaşandı.

Kabayazı mevkisinde gerçekleşen A Grubu Arap Atı Yarışlarında birincilik için koşan Eyloşum isimli at ilk turu tamamlamak üzereyken ayağının burkulması sonucu jokeyiyle birlikte düştü. Eyloşum boynunun kırılması sonucu telef olurken, atın altında kalan jokey Halil Parıldar yaralandı.

Çevredekilerin yardımıyla atın altından çıkarılan Parıldar, ambulansla Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı.

'O, GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ'

Festivali organize eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, atın sahibi Orhan Türkoğlu’nu teselli etmeye çalışarak Eyloşum’un gönüllerin birincisi olduğunu söyledi. Arslan, “Çok güzel bir yarış izlerken her zaman başımıza gelebilecek talihsiz bir olay yaşadık. Jokey kardeşimizin durumunun iyi olması bizi mutlu etti” dedi. Organizasyon kapsamında her yıl yapılan Yarış Ağası seçimi, kaza nedeniyle iptal edildi. Toprak zeminde yapılan yarışlarda Eyloşum dışında ayağı burkulan iki at daha yaralandı.

Aynı festival kapsamında önceki gün sahneye çıkan Tarkan, Sarımsak Kralı ilan edilerek başına sarımsaktan taç takılmıştı.

AA

Haberin Devamı