Siyaset Eymür: Avcı'dan şikayetçi oldum
Paylaş
Eymür: Avcı'dan şikayetçi oldum

MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Hanefi Avcı'dan şikayetçi oldu

"Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında “Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Eskişehir’deki ofisinde ele geçirilen ses kayıtlarıyla ilgili ifade için MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür ifade verdi.

Beşiktaş’taki İstanbul adliyesine saat 10.45’te gelen Eymür, Hakim ve Savcıların kullandığı protokol kapısından giriş yaptı.

MAĞDUR SIFATIYLA İFADE VERDİ

Soruşturma savcısı Kadir Altınışık’a “mağdur" sıfatıyla yaklaşık 2 saat ifade veren Eymür, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine ait ses kayıtlarının 1998 yılına ait olduğunu söyleyen Eymür, “Şikayetçi oldum" dedi.

Kayıtlarda özel görüşmelerinde olduğunu belirten Eymür, bir gazetecinin “Avcı’nın iddiası ‘tutuklanmayı bekliyordum’ yönünde. Avcı ‘Görevimden de 23 gün önce ayrıldım.

Ben de kaset yok’ demişti. Avcı görevden ayrıldıktan sonra birileri o kasetleri koymuş olabilir mi?" sorusunu “Onu bilemiyorum. Benim işim değil" diye yanıtladı.

“AVCI İLE BARIŞTIK"

Hanefi Avcı ile aralarındaki gerginlik hatırlatılan Eymür, “Barıştık, barıştık biz onunla" dedi. Eymür, “Bu kayıtlar neden yapılmıştır sizce?" sorusuna karşılık, “Eski kayıtlar o zaman zaten bunların davası da olmuştu" diye konuştu.

“Kimlerle konuşuyorsunuz?" sorusuna ise Eymür, “Emniyet müdürleri bile var" diye yanıt verdi. “Sizi de şaşırtan isimler var mı?" diye sorulan Eymür, “Evet. Var, var" dedi.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta gazeteciler Mehmet Ali Brand ve Fatih Altay’lı da ifade vermişti.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı