Magazin Eyşan'dan çok özel açıklamalar

Eyşan'dan çok özel açıklamalar

Paylaş
Eyşan'dan çok özel açıklamalar

Eyşan'dan çok özel açıklamalar

Oyunculukta bir karaktere bürünmek, o kişinin psikolojisinde değişik etkilere sebep olabilir. Sen de kendinde bu tarz değişimler görüyor musun?

Değişimler değil de, bir şeyler öğreniyorum diyebilirim. Kendimle ilgili, insanlarla ilgili... İnsanın kendini keşfi net ve görünür değildir. Çok farklı odalara girip çıkıyorsunuz... Belki kendi hayatın ızda hiç uğramadığınız yerlere yolunuz düşüyor duygu olarak. Bu da benim için tanımayı ve anlamayı artırıyor, farklılaştırıyor.

Doğru projelerde yer aldın ve ses getiren işlere imza attın. Bu konuda tercihlerini neye göre yapıyorsun?

Senaryoyu okuyorum. Aklıma ve kalbime bıraktıklarına bakıyorum. Hikayeyi yaratanın, senarist ve yönetmenin hayalindekine hizmet edebileceğimi düşünürsem de işin diğer kısımları başlıyor. Birlikte çalışacağım oyuncu arkadaşlarım, yapım şirketi, aslında hepsi bir bütün... Bendeki gidişatı böyle oluyor çoğu zaman... Eğitimini arkeoloji üzerine yapmışsın.

CANSU DERE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu bölümü seçmen tesadüfen mi oldu yoksa özel bir sebebi var mıydı?

Kesinlikle tesadüf değil, 17 yaşımdaki isteğimdi. O yaşlarda en çok istediğim şeylerin başında geldiğine eminim. Yalnızlıktan korkar mısın? Coelho’nun bir kitabında dediği gibi, “İnsan yalnızlıktan yararlanmalıdır, ama yalnızlığın kendisinden yararlanmasına izin vermemelidir.” Yalnızlıkla kurduğum ilişki dengesini çok iyi anlattığını düşünüyorum.

Sevmek, sevilmek senin için ne ifade ediyor?

Sevmek, en yoğun, en yalın eylemdir. Olur, oluşur, oluşturur... Seni en mutlu eden şeyler nelerdir? Sorgulatmaya ve sorgulamaya gerek duymadan kurduğum ilişkilerdeki insanların yanında olmak. Olduklarını bilmek, düşünmek bile mutlu eder. Aşka olan inancın ne durumda? Aşk, tutkudur, tutulmuşluktur. Her zerrenle birçok şeyi yapabileceğini düşünmek...

Kendini 10 yıl sonra iş ve özel hayatında nerede görmek istersin?

Tasarladığım bir şey yok. İyi dileklerim olabilir; huzur, mutluluk, sağlık... Bunların da ne şekilde olduğunun bir önemi yok.

Boş zamanlarında neler yaparsın?

Çekimlerden dolayı kısıtlı bir zamanın oluyor, nasıl değerlendiriyorsun? Günlük şeyler aslında. Fakat yoğun çalışırken günlük şeyler özel şeyler olmaya başlıyor hayatımda...

Günün yorgunluğundan arınmak için neler yapıyorsun?

Evime girdikten sonra o gün ne yapmak istiyorsam, neyin bana iyi geleceğini düşünüyorsam onu... Film de seyredebilirim, kitap da okuyabilirim ya da şimdiye kadar ilgilenmediğim, pek de bilmediğim bir konuyla ilgili bir şeyler bakabilirim. Bazen de hiçbir şey yapmam...

Formunu korumak için özel bir şey yapıyor musun?

Yaptığım özel bir şey yok. Olması gerekeni yapıyorum; sağlıklı besleniyorum. Spor salonuna gitmiyorum, açık havada yürüyorum ve vakit bulabilirsem pilates yapıyorum.

Hayattaki en büyük hayalin nedir?

En büyüğü nedir şu an tahmin edemiyorum ama en uçuk olanını biliyorum... Benim için masalları gerçek, gerçeği de masal yapabilen adam olan Tim Burton’ın bir masalında olmak...

Oyunculuk anlamında birçok projede yer aldın ve kendini de geliştirme imkanı buldun. Şu an rol aldığın “Ezel” dizisindeki oyunculuğunu nasıl buluyorsun?

Daha gidecek çok yolum var. Böyle düşünüyorum ve hep de böyle düşünmek istiyorum.

Habertürk

4

Haberin Devamı