Dr. Haydar Dümen Eziyete dönüyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Eziyete dönüyorsa...

Haberin Devamı

Uzun süren cinsel ilişki, erkeğin geç boşalması birlikte olduğu kadın için eziyete dönüşebiliyor. Yaşanan duygular cinselliği etkiliyor, heyecan arttıkça sorunlar büyüyor. Aslında geç boşalma erkekler için aranan bir durum. Bazen fanteziler burada önemli görev üstlenebilir, unutmayın.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkiye girince konuşmam düzeliyor

Kekekeyim ama biriyle cinsel ilişkiye girdiğimde konuşmam düzeliyor. Acaba bunu tedavi olarak kullanabilir miyim?

CEVAP
Değerli okurum, mailini alınca Amerika’daki 3 hastanenin akademisyenleriyle temasa geçtim. Benim yapacağım önerilere bile yaklaşamadılar. Durum yani sorunun bu koşullarda çözümsüz kalacağa benziyor.
Çünkü 15 saat konuşacaksın diye 15 saat organ yoğun bakımda mı kalacak? Ona başka plastik (anlarsın ya) başka bir vajina ortamı mı yaratacaksın?
Bunlar olmayacağına göre, istersen konuşurken hep o lokmayı aklında tut, sanki yiyormuş gibi olsun. Bunun yararı olsa da zararı daha çok olur. Benden söylemesi. Ciddi bir konudur. Sen şansını dene. “Ayşe, sen de 1-2 saat sabrediver canım” dersin. Gerisini ona bırakırsın. Ya tokadı yersin ya da Ayşe’ye veda edersin.

Sözlüme karşı isteksizim

24 yaşında kadınım, sözlüm 30 yaşında. Sözlüme ve tüm erkeklere karşı isteksizlik yaşıyorum. Sözlümün dokunması, öpmesi bir şey ifade etmiyor. Neden böyleyim?

CEVAP
Sevgili okurum, erkeklere karşı bu durumun değişmeden sakın evlenme. Zavallı yiğidi, anasının ciğerparesini, ailenin gözbebeği, vatan evladının hayatını da söndürüp ocaklarına bir kova su dökme.
Mutlu mutlu yaşarlarken kendini sınamak için onları atlama taşı yapma. Asıl önemlisi, cinsellik içermeyen, duygusal, çıkarcı ve ön hesaplar yapmayan bir yaklaşımla kendi ruhunun güllerinin dikenlerini topla. Belki yararı olur.
Duygusal erotik hayaller, sende kıpırdama yaparsa finali en sona bırak. Bütün bunlardan önce ya da süresince psikolojik yardım al. Ve evlilik yoluna sağlam bir yapıyla dal.

İlişkiye girmeye cesaret edemiyorum

18 yaşındayım, çok istekliyim, ilişkiye girmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, korkunun ecele faydası yoktur derler. Ama bazen de yararı çoktur. Örneğin; yangından, zehirli yılandan, haramdan korkuyorsan üzerine gidilmez. Ancak vatan doğruluk, insanlık, hak ve adalet, aile hayatı söz konusu ise bir yapılanma uğruna görevin üzerine gidilir.
Bu durumların formülü korkuya karşı donanımlı, deneyimli, hesaplı kitaplı olmaktır. Bir de olmayandan korkular vardır. Örneğin; umacı, şeytan falan gibi. Bu korkuların boş olduğunu 10 yaşında kafandan silmezsen sen korkuyu değil, korku seni yutar. Şimdilik benden bu kadar. Birkaç yıl bekleyiver, fırsatını bulursan gerisini ona bırakıver.

Vazgeçemiyorum

25 yaşındayım. Mastürbasyon yapmaktan vazgeçemiyorum. Evlendikten sonra da bu sorun devam eder mi?

CEVAP
Değerli okurum, evlendikten sonra devam edebilir. Mastürbasyondan vazgeçebilmen için yaşın gereği artık cinsel ilişkiye başlaman gerekir. Saplanmış kalmışsın. Bir tür tutkuya dönüşmüş yani şartlanmışsın. Ama hiç üzülme. Vazgeçmeyi öğreneceksin. İradenle çatışma ama savaşı bırakma.


Çok geç boşalıyorum

22 yaşındayım. Çok geç boşalıyorum. Kız arkadaşım bu durumdan şikayetçi. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, çok gençsin, ustalık zamanla olur. Geç boşalma sorunu birçok erkek için aranan bir durumdur ama tabii partnere işkence edecek kadar uzamışsa biz hekimler fazla yardımcı olamıyoruz. Sadece iş fantezilere kalıyor. Şimdilik kafaya takma, devam et.

Acı çektiğini söylüyor

23 yaşındayım, sevgilim benden 1 yaş küçük. İlişkiye girmek istiyorum. Denememizde bana acı çektiğini söyledi. Epey zorladım ama çok canının yandığını anlattı. Bu konuda ne yapabiliriz?

CEVAP
Değerli okurum, bekle. Kızı zorlama. Kız vajinismus sorunu yaşıyor. Bu evlilikte çözülür. Şimdiden böyle olmadı diye kızı terk etme. Ayrıca onun dünyasını da yıkma.


10 gündür sertleşmiyor

31 yaşında, 2 yıllık evliyim. Eşimle her gün ilişkiye giriyorduk. 10 gündür sertleşme oluyor. Bu ciddi bir sorun mu?

CEVAP
Değerli okurum, kendi haline bırak dinlensin. Üstüne düşmezsen kısa zamanda haber verecek: Harekete hazırım diyecek.

Sevgilim orgazm olmuyor

21 yaşındayım. Sevgilimle sürekli sevişiyoruz. Ben onun orgazm olduğuna inanmıyorum. Sevişmemiz 2 saat sürüyor ama olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, her kadının cinsel özelliği vardır. Burada şartlar çok önemlidir ama bütün koşullar yerindeyken bile kadınların çoğu orgazm güçlüğü çekiyor. 2 saat ön sevişme uzun. Şimdilik yapılacak bir şey yok. Biraz da kendini düşün. Bu partnerinin sorunu. Sen oyunu kuralına göre oyna. Şikayeti varsa kız arkadaşın mail atıp derdini anlatmalı.

Rüya görmek istiyorum

Büyükler rüyalarında ilişkiye giriyorlarmış. Zevk aldıklarını söylüyorlar. Ben neden rüya görmüyorum. Rüya görmek için 1 haftadır mastürbasyon yapmıyorum.

CEVAP
Değerli okurum, sen derin uyuyor, onun için rüya görmüyorsun. Beynin de iyi dinleniyor. Yani beynin biraz tembel. Cinselliğe karşı baskı altında. Biz insanların bünyevi işlerine burnumuzu sokuyoruz ama rüyalara parmağımızı bile uzatamıyoruz. Ne yapalım? Günün birinde senin de rüyalarına birileri girecek. Bekle biraz.

Eşim ilişkiden korkuyor

24 yaşındayım, sorunum penisimin 19 santim olması. Eşimle ilişkiye giremiyoruz. Daha doğrusu o korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, penisin normal sınırların üzerinde. İlişkiye girememe korkusu bir tür vajinismus kapsamına girer. Onu da biz çözeriz. Gerisi size kalmış.

Benden şüpheleniyor

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiyi giriyorduk ama bir gün penisi 4 santim içeri girdi. Canım çok yandı ama kan gelmedi. Sevgilim benden şüpheleniyor. Zarım yırtıldı mı, esnek mi?

CEVAP
Esnek sevgili yavrum. Söyle ona, ayıp etmesin. Sana saygı duysun

Sizce bozulmuş mudur?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Mutlu bir ilişkimiz var. 9-10 yaşlarındayken bisikletten düşmüş, vajinasından birkaç damla kan gelmiş. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP
Hayır, bozulmadı sevgili okurum.

Uzayıp kalınlaşır mı?

18 yaşındayım. Kilom 88, 1.77 boyundayım. Penisim kısa ve ince. Acaba kilo versem uzayıp kalınlaşır mı?

CEVAP
Değerli okurum, kilo verirsen her şey normalleşecek, düzelecek. Penisinin boyunu bilmem ama ömrü uzayacak ömrü. Bu yetmez mi?

Kızlık zarım esnek mi?

20 yaşında kızım. 1 yıldır erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. İlk cinsel deneyimim olmasına rağmen benden hiç kan gelmedi. Evlenmeyi düşünüyoruz. Nişanlım bana inanmıyor. Sizce kızlık zarım esnek mi?

CEVAP
Sevgili okurum, zarının esnek olduğunu sen benden iyi biliyorsun. Daha önce ilişkiye girip girmediğini biliyorsun. Girmediysen zar orada duruyordur ve esnektir. Bu kadar.


GÜNÜN SÖZÜ
Akla destek veren akıl yine aklın kösteğidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder