Spor F1 şampiyonuna haydut şoku

F1 şampiyonuna haydut şoku

Paylaş
F1 şampiyonuna haydut şoku

İngiliz Formula1 pilotu Jenson Button'ın kurşun geçirmez otomobili, yolda 6 silahlı soyguncu tarafından durduruldu

30 yaşındaki İngiliz F1 pilotu Jenson Button, Sao Paulo kentinde düzenlenen 'Brazilya Grand Prix'si sıralama turları öncesindeki son antrenman turlarının ardından babası John Button ve menajeriyle birlikte pistten ayrıldı. Button'ın şoförünün kullandığı kurşun geçirmez otomobili, otomatik silahlı 6 kişi tarafından durduruldu.

Haberin Devamı

Otomatik silahlı saldırganların soygun girişimde bulunacaklarının farkına varan polis memuru şoför, gaza basarak olay yerinden hızla uzaklaşmaya çalıştı. Bu sırada park halinde bulunan 5 araca çarptı.

Oteline gitmek için yola çıkan ve normalde aracını kendi kullanan F1 şampiyonu, "Şoförüm 5 arabaya çarptı. Oldukça korkunç bir durumdu" dedi.

Trafiğin oldukça yoğun olduğu saatlerde bir gecekondu mahallesinin yanından ağır ağır ilerlediklerini ifade eden Button, yaşanları şöyle anlattı:

ÖNCE BİR KÖPEK GÖRDÜK

"Gecekondu mahallesinden geçerken bir köpeğin bize doğru geldiğini gördüm, oldukça sevimli bir köpekti. Ancak hemen sonra elinde otomatik silah olan bir adam gördüm. Aracın etrafını sardılar. Silahlarını bize doğrulttular. Bu sırada şoförüm durumun farkına vardı. O bir kahraman. Silahlı adamların kimi tuzağa düşürmek istediklerini anlayamadım. Kız arkadaşım Jessica Michibata'nın araçta bulunmaması büyük bir şanstı. Jessica otomobilde olsaydı eminim dehşete düşerdi."

NTVMSNBC

Haberin Devamı