Ekonomi F12berlinetta: En hızlı Ferrari’yle tanışın!

F12berlinetta: En hızlı Ferrari’yle tanışın!

Paylaş
F12berlinetta: En hızlı Ferrari’yle tanışın!

F12berlinetta: En hızlı Ferrari’yle tanışın!

Dünyanın en prestijli spor otomobil markalarından biri olan Ferrari yeni modeli F12berlinetta’yı tanıtıyor. Cenevre Motor Show’da sergilenecek 12 silindirli F12berlinetta, çekici tasarımından çok yüksek performansı ile insanları heyecanlandıracak.



Şimdiye kadarki en güçlü ve en yüksek performanslı Ferrari olan model bunları, verimli motoruna, aktarma organlarına, aerodinamisine ve elektronik sistemlerine borçlu. Muhteşem olarak nitelendirilecek yol tutuş için aracın şasisi tamamen elden geçirilerek konsol ve koltuklar daha alçak pozisyona alınmış. Kompakt yapısı ve düşük ağırlık merkezi sayesinde F12berlinetta aerodinamik ölçümlerde yepyeni bir standart getiriyor.

Haberin Devamı

Alüminyum ağırlıklı gövde yapısında 12 farklı alaşımın kullanıldığı F12berlinetta tamamen yeni uzay kafes şasiye sahip. Yüzde 20 oranında daha rijit olan şasili F12berlinetta 1525 kg’da tutulmuş ağırlığıyla bir önceki V12 motorlu Coupe Ferrari modelinden 70 kg daha hafif. Arka aksa yüzde 54 oranında ağırlık paylaştıran F12berlinetta, bu sayede çok dengeli bir yapıda.

F12berlinetta 6262 cc 65 derece açılı V12 motorundan aşırı besleme olmadan 740 hp güç ve 690 Nm tork üreten motor 2500 d/d’de bu torkun yüzde 80’inin elde etmiş oluyor. Litre başına 118 hp güç üreten İtalyan mühendislik harikası motor 8700 d/d çevirebiliyor. Aracın gücü çift kavramalı F1 şanzımanla aktarılıyor. F12berlinetta’nın kilogram başına sunduğu güç değeri ise 2.1 kg/hp

Haberin Devamı

12 silindirli motorundan aldığı güçle 3.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşacak F12berlinetta, 0-200 km/s hızlanmasını ise sadece 8,5 saniyede gerçekleştiriyor. Ferrari’nin test parkuru Fiorano’yu diğer Ferrari modellerinden belirgin şekilde hızlı dönen modelin viraj ve fren performansı sayesinde bunu başardığı açıklanıyor. F12berlinetta’da Ferrari’nin son jenerasyon karbon seramik frenleri ve magnetorheological süspansiyon sisteminin yanında E-Diff, ESP Premium, F1-Trac ve yüksek performanslı ABS sistemleri standart olarak geliyor.

Modelin performans verileri bu denli iyiyken tüketim ve emisyon değerleri selefinden yüzde 30 oranında düşürülmüş. 350 g/km’lik emisyon değeri ile F12berlinetta süper spor segmentinin en çevreci modeli durumunda.