Gündem Fabrika'da yangın: 1 ölü

Fabrika'da yangın: 1 ölü

Paylaş
Fabrika'da yangın: 1 ölü

Kocaeli'nin nin Kartepe İlçesi Uzunçiftlik bölgesinde kurulu 'Yıldız Sunta Fabrikası'nda basınçlı kazan patlaması ardından yangın çıktı. 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı

Olay, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Alanında Türkiye’nin en büyük tesislerinden biri olan Yıldız Sunta Fabrikası’nın kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama Kartepe İlçesi’nin tamamından duyuldu. Patlama ardından başlaylan yangın kısa sürede içerdeki depolara sıçradı. Fabrikaya çok sayıda itfaiye arazözü sevkedilirken, işçilerin yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

Haberin Devamı

Çevresi duvarlarla çevrili fabrikaya itfaiye ve güvenlik yetkililerinin dışında kimse sokulmazken, gökyüzüne yoğun siyah dumanlar yükseldi. Patlama sırasında kazanların bulunduğu bölgede olduğu belirtilen işçilerden Celal Öztürk öldü, Şener Furuncu ise hafif yaralandı.

İtfaiye ekipleri çıkan yangını söndürürken çok sayıda ambulans da sevk edildi. Patlama sonrası olay yerine gelen Vali Vekili Ali Sözen yetkililerden bilgi aldı. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Sözen, çalışmaların devam ettiğini ve patlamanın nedenine ilişkin ellerinde net bir bilgi olmadığını söyledi.

DHA