Ekonomi Fabrikanızı bize verin

Fabrikanızı bize verin

Paylaş
Fabrikanızı bize verin

Bursa'nın Karacabey ilçesinde atıl duran Koç bünyesindeki Tat Salça ile Ülker bünyesindeki Vatan Salça fabrikalarının işletmesine Karacabey Ziraat Odası talip oldu

DOMATES ÜRETİCİSİNE DARBE

Haberin Devamı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, atıl durumda bulunan Koç Grubu bünyesindeki Tat Salça ile Ülker Grubu’ndaki Vatan Salça fabrikalarının işletmesine Karacabey Ziraat Odası talip oldu.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Tat’ın, üretimini 80 milyon dolarlık yatırımla salça fabrikası kurduğu Şanlıurfa’ya kaydırma kararının, Karacabey çiftçisini doğrudan ilgilendirdiğini belirterek, bu gelişmenin Karacabeyli domates üreticilerine büyük darbe vurduğunu söyledi.

KURULUŞLAR ÜRETİME GEÇMELİ

Nuri Karaca, Vatan Salça fabrikasının ise yıllardır atıl durumda bulunduğunu ve depo olarak kullanıldığını hatırlatarak “Ülker Grubu’nun satın aldığı Vatan Konserve ve Koç Grubu’nun kapatma kararı aldığı Tat Salça fabrikasını Karacabey Ziraat Odası olarak işletmeye talibiz. Bu iki kuruluşun atıl durumda kalması bölgenin gelirine büyük darbe vuruyor. Geleceği en parlak sektör olan tarımla direkt ilgili bu sanayi kuruluşlarının derhal üretime geçmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİNİN DESTEĞİYLE ÇALIŞTIRIRIZ

Devletten sadece işletme sermayesi konusunda kredi desteği talep ettiklerini belirten Nuri Karaca, “Bu iki fabrikanın üretime geçmesi sadece bölge çiftçisine değil, tüm Karacabey ve Mustafakemalpaşa halkına da maddi ve manevi büyük katkılar sağlayacak. Koç ve Ülker grupları bizlere kolaylık gösterirlerse, bölge çiftçilerimizin de desteğiyle bu fabrikaları çalıştırıp, ülke ekonomisinin emrine sunarız. Tüm tarımsal kuruluşların katılımı ile kurulacak bir şirket bu işin üstesinden gelir” diye konuştu.

TÜRKİYE SALÇA İHRACATINDA İLK 5’TE

Karaca, salça ihracatında yıllardır dünyada ilk 5 içinde yer alan Türkiye’nin bu konuda en büyük kozunun kalite olduğuna dikkat çekerek, bu kaliteyi sağlayan en önemli unsurun ise Karacabey’de yetişen endüstri domatesi olduğunu vurguladı. Karaca, “Ülker ve Koç Holding yönetim kurullarına sesleniyoruz: Bu fabrikaları kaderine terk etmeyin, bunları bir şekilde çalıştırın sizlerden en kısa zamanda müjdeli haberler bekliyoruz” dedi.